avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Discutiile si mesajele mele de aici, copiate pe alte ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Discutiile si mesajele mele de aici, copiate pe alte site-uri fara acordul meu

Am gasit discutia ''Legea nr. 283/2011, un act normativ deprimant - ce drepturi NU acorda casele de pensii in anul 2012'', discutie deschisa de mine in forumul ''Pensionari si probleme juridice legate de pensii", copiata aproape integral pe site-ul politisti.ro:
[ link extern ] /
Pana si titlul i-a placut domnului reprezentant CNP (Corpul National al Politistilor).

Pentru ca nu este prima oara cand se intampla, as vrea sa stiu ce pot face. Sigur, m-am inregistrat pe site-ul respectiv ca sa-i spun domnului Politist cu P mare ca nu agreez furtul, aspect care ma indoiesc ca il va impresiona. In afara acestui mesaj aproape copilaresc, as putea sa mai fac ceva?

Anul trecut am gasit mesaje pe site-ul Ministerului Educatiei, acum le gasesc la politisti. Oamenii astia n-ar trebui sa respecte Termenii si Conditiile de aici, sau, odata publicate, mesajele apar pe prima pagina a Google si le copiaza oricine?
Termeni si Conditii
De asemenea, sunteti de acord ca prin scrierea unui material (articol, comentariu, post in forum, precum si orice alt tip de mesaj publicat) in Avocatnet.ro, transmiteti Avocatnet.ro un drept neexclusiv de autor cu privire la publicarea, republicarea, difuzarea precum si orice alta forma de expunere publica a materialului in cadrul Avocatnet.ro si produselor Avocatnet.ro, pe toata durata de existenta a drepturilor de autor asupra materialelor in cauza.
2. Utilizarea continutului Avocatnet.ro
Puteti copia si printa Continutul Avocatnet.ro doar pentru folosinta dvs. personala, lipsita de intentie comerciala. Cu expectia celor spuse mai sus, Continutul Avocatnet.ro nu poate fi reprodus, modificat si exploatat, indiferent de scopul comercial sau necomercial al acestei exploatari.
Actiunile descrise mai jos nu sunt permise in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea Avocatnet.ro:
a. reproducerea sau stocarea Continutului Avocatnet.ro, precum si trimiterea acestui continut catre orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informatiei.
b. modificarea, publicarea, transmiterea, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului Avocatnet.ro, in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea Avocatnet.ro.
c. indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Avocatnet.ro asupra Continutului Avocatnet.ro.
Orice utilizare a continutului Avocatnet.ro in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document, este interzisa. Cererile de utilizare a continutului Avocatnet.ro in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: office@avocatnet.ro.
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 23:47, 7 Februarie 2012
pai si conducerea avocatnet poate sa ia masuri, pt ca sunt drepturi de autor
Gabriela Pintea a scris:

Pentru ca nu este prima oara cand se intampla, as vrea sa stiu ce pot face. Sigur, m-am inregistrat pe site-ul respectiv ca sa-i spun domnului Politist cu P mare ca nu agreez furtul, aspect care ma indoiesc ca il va impresiona. In afara acestui mesaj aproape copilaresc, as putea sa mai fac ceva?

Trimiteti cererea de eliminare a postului copiat administratorilor forumului / sitului respectiv.

@cga43

Am trimis un mesaj privat administratorului site-ului si l-am rugat sa stearga postul. Acum astept un raspuns.

Va multumesc frumos pentru sugestie.
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Parerea mea (subiectiva, se-ntelege) este ca ar fi trebuit de prima data sa faceti acest lucru, fara sa va ambalati prea tare pe topicul respectiv. Anyway, daca si administratorii sitului ignora cererea sau raspund negativ, abia atunci "dusmanul" are un chip" si puteti merge mai departe, daca doriti. Utilizatorul x nu are personalitate juridica, iar legatura dintre un nickname si o persoana reala se realizeaza destul de anevoios - tot din pdv juridic.
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
cga43, utilizator
Am primit raspuns. Problema s-a rezolvat, administratorul site-ului a sters postul.

Va multumesc din nou! :bow:
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor - publicare articole pe site de cãtre utilizatori alexandrugabi alexandrugabi Buna seara, Sunt in dilema, iar sfatul dumneavoastra m-ar ajuta foarte mult. Dezvolt un site web care in timp a crescut, este practic o comunitate de ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi de autor sab-ina sab-ina Am descoperit un material creat de mine și distribuit gratuit într-o librărie, tipărit și pus în vânzare. Ce pot face? (vezi toată discuția)
Modificari avocatnet.ro pianistul pianistul 18 Aprilie 2008 -[b]Forum[/b] - am adaugat rating-ul pe mesaj 15 Aprilie 2008 -[b]Discutii private[/b] - o noua sectiune in care ... (vezi toată discuția)