In cazul desfiintarii unui post in cadrul unei societati, cat timp nu se pot face angajari pe postul respectiv? Va rog sa imi raspundeti la aceasta intrebare cat mai explicit (am intrebat si la somaj si nu au stiut ce sa imi raspunda).trebuie sa existe o perioada in care sa nu am voie sa fac angajari (cei de la somaj m-au indrumat catre ITM dar nu am avut timp sa ajung)..astept un raspuns cat mai repede...va multumesc
Buna ziua! am un angajat care are contract inainte de schimbarea codului muncii.In contract are prevazut un preaviz de 15 zile in cazul demisiei.firma poate sa il oblige sa stea 20 zile conform noului cod al muncii, daca acestuia nu i s- a adus la cunostinta noile reglementari?este legal acest lucru?angajatul poate sa spuna ca nu vrea sa stea mai mult decat este prevazut in contract? este legal din punctul lui de vedere?....va multumesc
Societatea nu-l poate obliga sa stea in preaviz o perioada mai mare decat cea prevazuta in c.i.m. ... Codul Muncii nu prevede obligativitatea stipularii in c.i.m. a duratei maxime de preaviz prevazute de art.81 alin.4.
Prin urmare, refuzul salariatului de a sta in reaviz mai mult decat este specificat in c.i.m. este legal.
Buna ziua!va rog sa ma lamuriti si pe mine cu ceva...am inteles ca exista o lege o prevedere in care se stipuleaza urmatorul lucru: concediul medical nu diminueaza durata concediului de odihna.ce puteti sa imi spuneti despre asta.care este legea respectiva?astept un raspuns cat mai urgent.
Nu este o lege , ci o hotarare data de Curtea Europeana de Justitie, pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, pentru interpretarea dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.
1) Articolul 7 alineatul (1) din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru trebuie interpretat in sensul ca nu se opune unor dispozitii sau unor practici nationale potrivit carora un lucrator aflat in concediu medical nu are dreptul la un concediu anual platit efectuat intr o perioada de concediu medical.
2) Articolul 7 alineatul (1) din Directiva 2003/88 trebuie interpretat in sensul ca se opune unor dispozitii sau unor practici nationale care prevad ca dreptul la concediul anual platit se stinge la expirarea perioadei de referinta si/sau a unei perioade de report stabilite de dreptul national chiar si in cazul in care lucratorul s a aflat in concediu medical in toata perioada de referinta sau intr o parte din aceasta si incapacitatea sa de munca a continuat pana la incetarea raportului sau de munca, motiv pentru care nu a putut sa isi exercite dreptul la concediul anual platit.
3) Articolul 7 alineatul (2) din Directiva 2003/88 trebuie interpretat in sensul ca se opune unor dispozitii sau unor practici nationale care prevad ca, la incetarea raportului de munca, nu se acorda nicio indemnizatie pentru concediul anual platit neefectuat lucratorului care s a aflat in concediu medical in toata perioada de referinta sau intr o parte din aceasta si/sau in toata perioada de report sau intr o parte din aceasta, motiv pentru care nu a putut sa isi exercite dreptul la concediul anual platit. Pentru calculul indemnizatiei mentionate, remuneratia obisnuita a lucratorului, care este cea care trebuie mentinuta in perioada de repaus ce corespunde concediului anual platit, este de asemenea determinanta.
Revisal probleme
dumi32
Am urmatoarea problema in ceea ce priveste programul Revisal si poate ma puteti ajuta cu un sfat, daca in Revisal au fost introduse contractele pe perioada ... (vezi toată discuția)