avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda depasire viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda depasire viteza

Am refuzat semnarea Pv.(depasire viteza ).
Care este termenul de primire la domiciliu al PV. ?

Ce se intampla daca nu ajunge in termen de 30 zile?
Dupa cat timp se declara nula?
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 16:04, 22 Ianuarie 2012
executarea sanctiunii amenzii se prescrie daca pv nu a fost comunicat intr-o luna.- art 14 din og 2/2001
Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
Interventie moderator

Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare. Multumesc!

Gabriela Pintea

germi a scris:
Executarea sanctiunii amenzii se prescrie daca pv nu a fost comunicat intr-o luna.- art 14 din og 2/2001
Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

concluzia:-1 luna sau 6 luni

matahachiro a raspuns:
ambele, deoarece aplicarea amenzii nu este acelasi lucru cu o comunicare a pv. nu le confundati.
Am inteles.Multumesc!
A trecut 1 luna si 7 zile si nu am primit PV. este posibil sa fie deja inregistrata la Financiar ?

Alte discuții în legătură

Prelungire dovada de circulatie ContSters6135 ContSters6135 Unei persoane i s-a intocmit proces-verbal si , pe langa amenda, i s-a retinut si permisul pe 30 de zile pt. ca a depasit un alt autoturism pe pod. A refuzat ... (vezi toată discuția)
Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Proces verbal necomunicat in 30 zile claudiut claudiut buna ziua, in data de 12.06.2009 mi s-a intocmit un pv pentru ca nu am avut prmisul si buletinul asupra mea fiind sanctionat cu o amenda de 360 ron. ... (vezi toată discuția)