avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului

Salutare. Am o prietena care a fost pana la 26 mai 2011 in cic. Pauza pana pe 4 iulie. De pe 4 iulie 2011 a fost reangajata dar pe perioada determinata. Acum este din nou insarcinata, ar trebui sa nasca in august 2012. Se incadreaza pentru primirea indemnizatiei de cic la al 2-lea copil? Daca nu, ce ar trebui sa faca ca sa beneficieze? Poate plati ceva impozit pentru perioda de pauza pentru a beneficia cic si indemnizatie? Merci mult! La multi ani, un an nou mai bun!
Cel mai recent răspuns: aniri , utilizator 08:55, 9 Ianuarie 2012
Se incadreaza pentru CCC 2 ... care este perioada pentru care a fost incheiat c.i.m.?
1an!
In acest sens:
1. daca nu se mai prelungeste durata c.i.m., atunci la data de 04.07.2012 va inceta de drept in baza art.56 alin.1 lit.i C.mun.

2. Se va depune actele la somaj, se va suspenda somajul pentru a se intra in concediu de maternitate si apoi in CCCC, urmand ca la terminarea CCC sa se reia somajul ....
multumesc frumos :vishenka:
Inseamna ca, chiar daca a anuntat angajatorul ca e insarcinata, contractul ei de munca va inceta de drept la 4 iulie 2012, nu?
alta nelamurire e in legatura cu concediul de maternitate(pre + postnatal) de 126 de zile. Cum il va imparti?? Cat are dreptul sa-si ia? Are dreptul doar la prenatal?? sau poate opri somajul pentru a intra in prenatal si apoi direct in ccc??????brrrrrrrrr....e complicat sa inteleg!!!

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate fanyk fanyk Voi intra in somaj la 1 noiembrie deoarece se desfiinteaza intreprinderea.Tot cam atunci trebuie sa intru in concediu de maternitate.cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Sunt in somaj si sunt insarcinata. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? roxana1996 roxana1996 Buna ziua, in momentul actual sunt in somaj nu am lucrat niciodata, am terminat liceul si am intrat in somaj . Intrebarea mea este daca beneficiez de ajutor ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia pentru ccc daca sunt in somaj? lyvya11 lyvya11 Pot beneficia de indemnizatia de crestere si ingrijire copil daca sunt in somaj? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)