Important in acest moment cand vrei sa ai activitati proprii din care sa obtii venituri legale , este sa vrei sa fii cu adevarat avocat sa practivi avocatura. Daca da atunci nu te mai gandi la taxe.
Sunt doua variante :
- prima sa te incrii in baroul traditional in care se intra mai greu nu numai datorita examenelor ci mai ales sumelor care trebuie cheltuite;
- a doua sa te incrii in Baroul constitutional, care ori ce s-ar zice de catre unii sau altii , este legal si nimeni nu are ce sa mai faca pentru a-l desfiinta. Concurenta intre cele doua Barouri e bine venita si cred ca este oportuna si nu ar mai trebui sa fie contestata de traditionali, care oricum au un nivel de pregatire mult mai bun , dar asta nu inseamna ca avocatura nu se poate practica si de avocatii din baroul Constitutional . Eu cred ca cine stie carte merge mai departe si are succese cine nu , nimeni nu-i interzice sa se pregateasca. Pentru a te informa cauta si te documenteaza direct de pe internet cautand cu motorul Bota Pompiliu .
Personal mie imi place sa cred ca profesiile liberale sunt si trebuie sa fie liberale sa nu depinda de un monopol sau altul , ci pur si simplu avocatul sa faca parte dintr-o uniune la care sa contribuie sub forma unei cotizatii lunare in limita bunului simt si atat iar problema veniturilor sa fie supusa numai impozitelor legale , nu si vamuirilor de la centru.