avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ASPECT TAXA POLUARE 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ASPECT TAXA POLUARE 2012

in 2006 am inmatriculat pt. prima oara in RO un autoturism second hand adus din germania;la acea data nu exista aceasta taxa de poluare dar am achitat accize si taxele care erau in vigoare la acea data in suma de cca. 3200 lei; am vreo posibilitate legala de a-mi recupera acei bani in cazul in care vind auto in tara tinind cont ca pt. aceeasi masina s-au platit taxe si accize iar apoi taxa de poluare de catre noul proprietar;mi se par cam multi bani in comparatie cu un auto adus acum si care plateste doar taxa de poluare actuala; suntem luati de fraieri cei care am inmatriculat masini inainte de 2007 sau doar ghinionisti?
Cel mai recent răspuns: axellcom , utilizator 15:29, 13 Ianuarie 2012
din pacate nu se poate face nimic, accizele si alte taxe vamale platite in 2006 nu au nici o legatura cu taxa de poluare. ma aflu si eu in aceasi situatie si nu am gasit alta solutie decat sa tin autoturismul pana e convenabil sa-l dau la rabla.
merci;lasa ca romanul e inventiv .....dar tocmai din cauza unor astfel de aberatii a devenit asa; orice minune tine 3 zile.
sa recuperezi taxa vamala nici o sansa......sa o vinzi si sa ii dai in judecata e ok..
adica cum?
Nu cred ca a inteles axxellcom. Taxa va fi platita de cumparator iar momentan nu s-a gasit nici un motiv pentru care taxa ar fi ilegala.Pana acum s-a castigat pe discriminarea fata de transcriere, acum nu mai este aceasta discriminare, toti trebuie sa platim taxa de poluare!

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto - imorala, ilegala si abuziva kres kres Revin cu rugamintea pentru juristi sa exprime puncte de vedere cu privire la ultima forma a taxei auto, promulgata recent de Presedintele Basescu. Din ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 Darius_babel Darius_babel Buna seara! Am o nelamurire legata de noua taxa de mediu 2013. Am un Logan fabricat in 2005. Eu l-am cumparat de la al 2-lea proprietar in septembrie 2007, ... (vezi toată discuția)
Taxa auto/ 2012 Dg_Marian Dg_Marian Buna ziua! Intentionez sa cumpar o masina care are prima inmatriculare in anul 1993, in Romania, actualul proprietar a cumparat-o in anul 2010, eu, platesc ... (vezi toată discuția)