avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie disperata!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie disperata!

Prietena mea cea mai buna se afla intr-o situatia disperata si vreau sa va rog sa ma ajutati cu un sfat sau orice este binevenit. Iata despre ce este vorba: s-a casatorit acum 3 ani, are un copil si la momentul prezent este insarcinata cu al doilea. Intre timp a aflat ca sotul ei traieste in paralel o viata dubla: are o alta familie,cu o alta femeie cu care acesta are un copil la fel de mic ca si copilul prietenei mele. Intrebari:
1.este posibil ca acest individ sa se fi putut casatorii cu acte in regula de doua ori, adica sa fie bigam?
2. din pacate, prietena mea locuieste cu copilul in casa mamei ei, vrea sa divorteze de sot si totodata sa pastreze si copilul. Nu au niciun bun material dobandit in comun. Intrebarea ar fi aici daca exista vreo cale legala, inafara de obligatia la plata pensiei alimentare, de a-l obliga pe acesta sa-i plateasca o suma de bani suficienta pentru a putea intretine cei doi copii sau de a-l determina legal sa-i cedeze sau sa-i cumpere un imobil pe numele ei , in care ea ar putea sa-si creasca copii? Ma gandesc la acest lucru avand in vedere ca el dispune de mari posibilitati financiare si ar avea posibilitatea dar nu si dorinta de a oferi un viitor copiilor lor.

Alte discuții în legătură

Dilemă Marius Toader Marius Toader Femeie căsătorită legal în România, cu 2 copii legitimi, își lasă soțul și copiii în țară și pleacă la muncă în U.K unde trăiește cu alt ... (vezi toată discuția)
Paternitate incertă -Șantaj cu bani dintr-o relație extraconjugala Anais30 Anais30 Soțul unei prietene a avut o relație extraconjugală cu o femeie căsătorită. Aceasta a născut un copil care a fost înregistrat cu numele de familie al ... (vezi toată discuția)
Din victima, vinovat... kimi_ro kimi_ro Buna seara, M-am gandit sa va scriu despre ceea ce a patit prietena mea in speranta ca poate o sa gasesc o explicatie, un ajutor, un sfat, ceva care sa ma ... (vezi toată discuția)