avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributii restante la sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributii restante la sanatate

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Nu mai lucrez din aprilie 2009 si pana in prezent nu am firma si nici nu sunt PFA as vrea sa stiu daca trebuia sa platesc contributia la sanatate. Am vazut ca s-a dat o lege cum ca daca platesti pana la 30 iunie 2012 restantele atunci beneficiezi de 50% reducere la penalitati de intarziere. Vreau sa stiu daca se aplica si in cazul meu bineinteles daca trebuia sa platesc contributia. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:34, 14 Ianuarie 2012
1.Da,va trebui sa platiti contributia,chiar daca nu realizati venit.Perioada care se va lua in calcul ,la stabilirea contributiei daca sa spunem ca va asigurati acum,este ianuarie 2012-ianuarie 2007.
2.Nu vi se aplica reducerea respectiva,pt. ca la data de 31 august 2011 nu figurati cu debit la casa.
Adica sa inteleg ca trebuie sa platesc din ianuarie 2007 pana in ianuarie 2012, si daca da de ce sa mai platesc inca o data pe 2007, 2008 si partial 2009 cand am fost angajat si s-a platit CAS
Nu veti plati decat pentru lunile in care nu ati fost asigurat la sanatate.
Nu am spus ca trebuie sa mai contribuiti inca o data pt. o perioada pt. care ati cotizat,ci ca in calcul casa va lua perioada ultimilor 5 ani(termenul de prescriere a creantelor fiscale),daca faceti dovada ca ati platit cat ati fost angajata,(ian.2007-aprilie 2009),nimeni nu va va cere sa platiti din nou.Pentru perioada in careinsa nu ati realizat venituri impozabile aveti obligatia platii contributiei lunare calculate la salariul minim brut pe tara pe o perioada de 6 luni, inclusiv obligatii fiscale accesorii.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
ContSters136493, utilizator
Deci o sa trebuiasca sa platesc din aprilie 2009 pana in prezent sau doar pe 6 luni.

Alte discuții în legătură

Contributia asig.sanatate genni genni Buna ziua. Cine ma poate ajuta in urm.caz? Un coleg de-al meu este angajat la firma unde lucreaza din august 2012, iar sotia lui este coasigurata intrucat nu ... (vezi toată discuția)
Plata cass iuliana.stanciu202 iuliana.stanciu202 Buna ziua, Am un SRL la care sunt asociat unic si conform legilor in vigoare la momentul respectiv nu am putut sa fiu si angajat ... asa ca nu am platit ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate ionel79 ionel79 Buna, doresc sa aflu cum pot sa devin asigurat daca in aceasta luna ma voi angaja. Mentionez ca ultima luna in care mi-am platit asigurarea a fost Martie 2010, ... (vezi toată discuția)