liamic43 a scris:
Din păcate, este obligaţia proprietarului să-şi radieze maşina acest lucru se datoreaza faptului ca in urma vanzarii vehiculului noul proprietar nu a efectuat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului in termenul prevazut de legislatia in vigoare (Ordinul Ministerului Administratiei si Internelor nr. 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor
CNADNR nu are niciun drept in aplicarea sanctiunilor altor persoane, decat celor inscrise in certificatul de inmatriculare ca detinatori sau ca utilizatori in baza unui drept legal.
Amenda şi tariful de despăgubire se vor comunica la Cestrin. Amezile şi tariful trebuiesc achitate pentru fiecare proces verbal.Trebuie să vă cumpăraţi şi o rovinietă nouă.
Cumpărătorul maşinii nu are nici o treabă cu faptul că vânzătorul nu şi-a radiat de la punct de lucru CNADNR , maşina.Aşa că ar fi inutil un astfel de proces şi pierdere de timp., căci ar fi respins, lipsă calitate procesuală.
Nicidecum!. Radiere este o obligaţie administrativă. Cumpărătorul este cine a circulat şi el ţine de rovinieta. vânzătorul nici nu poate sa se duca la plata rovinietei fara documentele maşinei, Acţiunea de regres este prevăzuta în noul Cod civil la art. 1384, că stabileste: "Cel care răspunde pentru faptea altuia se poate întoarce împotriva aceluia care a cauzat prejudiciul, cu excepţia cazului în care acesta din urmă nu este răspunzător pentru prejudiciul cauzat".