avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Unde sa cer executarea?
Discuție deschisă în Executare silită

Unde sa cer executarea?

Pentru executarea silita a Unei Hotarari Judecatoresti Impotriva M.I.am apelat la un executor din circumscriptia unde apartin.(Deva) Mi s-a spus, ca trebuie sa ma adresez unui executor din Bucuresti? Este adevarat? Si de ce?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Eva62 , utilizator 20:38, 16 Ianuarie 2012
Daca debitorul are domiciliul in Bucuresti, atunci executorul din Deva nu are competenta sa efectueze actele de executare.
Ca o mica completare la raspunsul D-lui av. Car3men. In Bucuresti sunt mai multe Judecatorii. Cererea pt. punerea in executare silita se pune la BEJ. Ex. din jurisdictia Judecatoriei din care face parte debitorul. Daca veti merge la o alta Judecatarie veti bate campii degeaba. Si de ce? Pentruca debitorul Dv va face contestatie la executare ca BEJU-ul ne are competenta teritoriala...si, consecinta va fi cheltuieli costisitore fara sens si fara scopul urmarit de Dv..!! Va doresc succes
Pt ca debitorul are sediul in Bucuresti, este competent orice executor judecatoresc* din Bucuresti. Se raporteaza la Curtea de apel, nu la judecatorii, deci nu conteaza sectorul.

*din greseala scrisesem notar. Restul postarii e valabil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Sa fiun iertat, dar in executarea unei hotarari "Notarul", nu prea are treaba. Eu am arata, ce BEJ de executare este 'competent teritorial'. Fiecare Judecatorie de Sector isi are in subjuridictia sa un anumit numar de sectoare, deasemeni si BEJ-uri. Deci adresandute la alt BEJ din alt sector nu prea ai sanse ca vad ca debitorul este M.I. (un debitor versat), nu-i va scapa o astfel de greseala.
Ca o paranteza;; daca un BEJ care apartine Curtii de Apel Iasi si debitorul este cu resedinta de domiciliul in BOTOSANI, nu poate merge un executor dintr-un BEJ din Pascani. Deci atentie!!!! (Nu poate intra pe teritoriul altei instante de fond, Instanta care "Incuviinteaza executarea silita")...
Birourile de executori judecatoresti se infiinteaza si functioneaza pe langa Curtile de Apel.

Deci nu are importanta numarul de judecatorii care exista in Bucuresti.

Orice Birou de executor judecatoresc care are sediul in Bucuresti are competenta de a intocmi actele de executare pe toata raza Curtii de Apel Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare- competenta teritoriala mirunanour mirunanour Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani? (vezi toată discuția)
Executori judecatoresti doru533 doru533 Buna ziua.As dori sa stiu daca executorii judecatoresti au o anumita arie de competenta sau sant autorizati pe toata tara.Mai concret ,un executor din ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire Anca_10 Anca_10 In 2007 am contractat un credit de nevoi personale fara garantii in CHF. Din noiembrie 2011 nu am mai reusit sa-l platesc. In noiembrie 2013 a fost ... (vezi toată discuția)