avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vreau sa dau in judecata statul pentru diminuarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vreau sa dau in judecata statul pentru diminuarea indemnizatiei CCC


Buna ziua.
Sunt una dintre mamicile carora li s-a diminuat un drept financiar pe nedrept, numai pentru a solidariza cu politica de austeritate impusa de guvern; pentru aceasta hotarare injusta, intentionez sa deschid o actiune judecatoreasca impotriva Min. de Finante si Min. Muncii.
Mentionez ca am doi copii care sunt afectati de aceasta masura, unul nascut in august 2009 pentru care am primit drepturile legale de 85% pana in iunie 2010, iar incepand cu iulie 2010, indemnizatia a fost diminuata cu 15%, si unul nascut in aprilie 2011 pentru care, din pacate, am fost privata de doua drepturi unul legat de partea financiara si celalalt de diminuarea perioadei CCM, fiind nevoita sa optez pentru de un an de zile (din motive lesne de inteles).
Va rog sa-mi spuneti care este procedura de a actiona impotriva statului; daca domiciliul stabil este in Onesti dar locuiesc in Brasov unde am viza de resedinta, unde as putea deschide aceasta actiune, cat costa si daca aveti cunostinta despre cazuri similare, de precedente care sa fi avut vreo finalitate?

Cu stima,
Adina Sestac





Alte discuții în legătură

Mamica de romania (!?) anidabcrsal anidabcrsal Buna ziua. Sunt una dintre mamicile carora li s-a diminuat un drept financiar pe nedrept, numai pentru a solidariza cu politica de austeritate impusa de ... (vezi toată discuția)
Copiii au drepturi de recuperat de la statul roman, cum sa procedeze? anidabcrsal anidabcrsal Buna ziua. Sunt una dintre mamicile carora li s-a diminuat un drept financiar pe nedrept, numai pentru a solidariza cu politica de austeritate impusa de ... (vezi toată discuția)
Intrebare o_persoana o_persoana Buna ziua! Cine poate sa-mi spuna daca conform CCM 2007-2010 se mai acorda salariul mediu pe unitate la nastere?Pentru ca am inteles de la angajator ca NU , ... (vezi toată discuția)