avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA rambursare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

rambursare TVA

Buna ziua , am si eu nevoie de un sfat de la dvs:
Doresc sa contest decizia DGFP cu privire la rambursarea de TVA in cazul de mai jos; cum pot sa castig aceasta cauza?
Sunt contabil la o firma de construcţii care a încheiat in dec. 2010 un contract de reparaţii drumuri si alei pietonale. In contract se stipula ca trebuie sa întocmesc lunar situaţii de plata si facturi.
In baza facturilor de achiziţii materiale de construcţii din august, septembrie si oct .2011 (pe care le-am înregistrat direct in consum, întocmind bonuri de consum) am înregistrat TVA-ul deductibil, solicitând rambursarea TVA-ului. In baza solicitarii de rambursare TVA a venit un control de la DGFP care a refuzat plata TVA-ului conform, motivaţie in baza
ART. 145
Sfera de aplicare a dreptului de deducere
(1) Dreptul de deducere ia naştere la momentul exigibilităţii taxei.
(2) Orice persoană impozabilă are dreptul să deducă taxa aferentă achiziţiilor, dacă acestea sunt destinate utilizării în folosul următoarelor operaţiuni:
a) operaţiuni taxabile [/b
]Menţionez ca toate aceste materiale se vor regăsi in situaţia finala de lucrări
Multumesc anticipat,

Alte discuții în legătură

Tva deductibil? MARY081968 MARY081968 buna seara am o intrebare,...daca poate cineva sa imi raspunda...o societate ( microintr) detine o barca cu motor....caruia i s-a defectat ... (vezi toată discuția)
Pot recupera t.v.a.-ul, cum? auricius auricius Buna ziua.Am infiintat o firma si trebuie sa fac o investitie de 35000 euro(autoutilitare,tehnica de calcul,aer conditionat,ferestre termopan,etc) pe facturi. ... (vezi toată discuția)
Taxa pe valoare adaugata pentru leasing financiar imobiliar valco valco pentru un imobil,sediul firma am incheiat un contract de leasing financiar sales &lease back .Destinatia imbobilului este pentru activitati de birou si ... (vezi toată discuția)