avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Copie legalizata carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Copie legalizata carte de munca

Buna ziua!
As dori sa va intreb daca copia legalizata a cartii de munca are un anumit termen de valabilitate sau este valabila pe perioada nederminata.
Va mutumesc anticipat tuturor carora imi veti raspunde!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 4 Martie 2018
Nu cunosc articolul de lege care reglementeaza valabilitatea copiilor legalizate dar stiu sigur ca acestea sunt valabile atat timp cat nu au intervenit modificari in actul original dupa care s-a facut copia legalizata.
L.C.
Dar daca se pierde cartea de munca ?Dupa ce se mai verifica daca s-au facut noi modificari in ea?
Daca respectiva carte de munca a fost scanata, toate datele continute sunt in sistemul informatic al ITM si se pot reconstitui la orice ora conform procedurilor interne. Din cunostintele mele nu se mai fac modificari in cartea de munca de ceva vreme (de la momentul scanarii)....continuitatea informatiilor se evidentiaza prin revisal daca nu ma insel, deci orice actualizare a datelor este continuata in sistemul informatic.
Pentru a primi un raspunsuri concludente ar trebui sa detaliati scopul intrebarii...
L.C.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
Laura Ciobeica, moderator
Cât timp nu se cere înfăţişarea originalului, duplicatul şi copia legalizată fac dovada în mod provizoriu, prezumându-se că ele corespund originalului.
Am fost la un notariat si am intrebat si mi s-a spus :copia legalizata a cartii de munca este valabila 3 ani.
Multumesc celor care mi-au raspuns!O seara buna!

Alte discuții în legătură

Reconstituire carte de munca DRatiu DRatiu Ultimul angajator a pierdut/ratacit cartea de munca. Am declarat acest lucru in Monitorul Oficial. Mentionez ca posed o copie xeroxata ,dar,semnata si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, urmeaza sa ma pensionez dar am pierdut cartea de munca, ... Leti264 Leti264 Buna ziua, urmeaza sa ma pensionez dar am pierdut cartea de munca, am declarat in monitorul oficial acest fapt si detin copia acesteia, oare ce s-ar putea ... (vezi toată discuția)
Mama mea a pierdut cartea de munca original. unde ... TMMonica TMMonica Bună ziua .Mama mea a pierdut cartea de munca original ... Unde am putea găsi o copie sau vechimea după cartea de munca....la casa de pensii nu vrea sa ne ... (vezi toată discuția)