avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutiri impozit teren agricol detinuti politici - mai ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutiri impozit teren agricol detinuti politici - mai sunt ?

Buna ziua

Bunica mea, fost detinut politic, detine o suprafata de teren agricol . Conform legii 118 beneficia de scutire a impozitului . De anul acesta a primit instiintare de la primaria comunei unde se afla terenul ca va trebui sa plateasca impozit . Din cate am vazut in codul fiscal detinutii politici nu fac obiectul scutirilor de impozit .

As vrea sa stiu daca prevederile legii 118 se mai aplica in acest caz


Multumesc
Cel mai recent răspuns: candia , utilizator 10:45, 11 Ianuarie 2010
Codul Fiscal al Romaniei- legea nr.571/2003 actualizat , prevede urmatoarele facilitati:

Art. 284. - (1) Impozitul pe cladiri, impozitul pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor, precum si alte taxe prevazute la art. 282 si art. 283 nu se aplica pentru:
b) persoanele fizice prevazute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in alte legi.
Multumesc pentru raspuns

O intrebare mai am, "impozitul pe teren" mentionat aici se refera si la terenul agricol ?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2008
ady_2004, utilizator
Da.
Codul fiscal Art. 256. - (1) Orice persoana care are in proprietate teren situat in Romania datoreaza pentru acesta un impozit anual, exceptand cazurile in care in prezentul titlu se prevede altfel.
Da , dar gasesc tot mai jos in acelasi articol (284) :

(7)Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplică doar terenului aferent clădirii
utilizate ca domiciliu de persoanele fizice prevăzute la alin. (1), (2), (3) sau (4).

Ce se intampla in acest caz cu terenul agricol ?
Asa este, aceeasi precizare privind aplicarea scutirii de la plata impozitului doar pentru terenul aferent cladirii utilizate ca domiciliu este prevazuta si in Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal.

Alte discuții în legătură

Pensionar, fost deportat in baragan donau44 donau44 Pensionar, fost deportat in Baragan, 1952-1956 beneficiez de indemnizatie conform lege 118/1990, am inteles scutita de impozit; la fel scutit de impozit pe ... (vezi toată discuția)
Scutiri impozit teren agricol ccz ccz Beneficiez de D-L 118/1990. Amscutire de impozit pentru un teren agricol extravilan de 5000 mp? Pt casa si curtea de la adresa unde locuiesc, nu platesc ... (vezi toată discuția)
Impozit auto gaganeata gaganeata conform Decretul - Lege 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie ... (vezi toată discuția)