avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura de apa, pe care nu am consumat-o , 1200 ron ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura de apa, pe care nu am consumat-o , 1200 ron ?

Buna ziua,
Sunt chiriasul unui apartament dintr-un imobil din centrul Capitalei unde imi desfasor si activitatea firmei.
La etajul 2 am un vecin care ma necajeste de cand m-am mutat, face mizerie pe scara, apoi zice ca am facut eu, si tot felul de lucruri murdare.
La un momentdat am crezut ca totul este in regula(era prea frumos de altfel..) pana cand mi s-a oprit apa. De o saptamana tot aud zgomote de la subsol, se duce in fiecare dimineata acolo. Ieri bate la mine la usa sa-mi aduca factura de apa emisa pe 24-10-2011, in valoare de 1267 ron. Tin sa precizez ca eu m-am mutat in apartament pe 01-10-2011, si nu erau tevi de apa trase, le-am montat pe 29-10-2011.
Omul imi spune ca de cand m-am mutat eu a inceput sa vina atat de mult, si ca trebuie sa platesc 1000 din cei 1200(200 e partea lui de plata cica). Vreau sa mai precizez ca factura vine cu o singura suma pentru tot imobilul, si nu e detaliata, nu scrie nicaieri cine/cat a consumat, desi am apometru montat.
Intrebarea este: Cum imi dovedeste dansul ca am consumat atat, desi eu mi-am montat tevi dupa 29? Si cum imi poate demonstra ca a consumat doar de 200 ron?
Mi se pare total absurd sa-mi ceara banii pentru o factura emisa pe 24 atata timp cat eu mi-am montat tevile de apa pe data de 29.
Prin urmare, dupa ce ca n-am consumat deloc apa in octombrie, evident ca n-am consumat nici in septembrie, pentru ca factura vine odata la doua luni.
Ce e de facut in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:41, 28 Ianuarie 2012
Dv. locuiti intr-un bloc clasic, cu asociatie de proprietari? Cine e personajul cu factura-n mana?
Buna dimineata, si multumesc pentru raspuns.
Personajul cu factura este dupa cum am specificat, un vecin de la etajul 2, care este reprezentantul imobilului si atat, in rest este un locatar la fel ca si mine, doar ca el are apartamentul cumparat, este proprietar, nu chirias.
Locuiesc intr-un imobil mic de 4 apartamente, si 3 etaje. Nu are asociatie de proprietari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
alex_21, utilizator
Dv. aveti fisa de la apometre unde e scrisa data montarii, deasemenea aveti facturi despre lucrarea cu tevile, puteti demonstra prin acestea ca nu puteati avea consum de apa intr-o anumita perioada sau in alta ca aveti un anumit consum.

Atata timp cat el nu va poate demonstra ca acest consum este al dv. nu platiti nimic sau platiti atat cat arata apometrele.

Chiar daca nu aveti asociatie de proprietari trebuie sa existe intre vecini un regulament de impartire a pierderilor de apa.
Din pacate am apelat la un liber profesionist pentru ca nu dispuneam de multi bani in aceea perioada. Si nu am nimic la mana inafara de bonurile de la tevi, materiale si apometru.
Mda, oricum nu platiti pana nu vi se arata de ce trebuie sa platiti aceasta suma, nu pe vorbe.

Si ganditi-va sa plecati de-acolo pentru ca nu va vad bine, asemenea oameni sunt nascuti pentru a le face necazuri altora, au o energie debordanta pe care si-o calauzesc numai in demolare....
Si asigurati-va intotdeauna, cand aveti de lucru cu meseriasi, ca sunr cel putin PFA care sa va emita facturi. Parasiti aceasta formula "nu am bani si iau un mester mai ieftin"; e paguboasa in cele mai multe cazuri.

Alte discuții în legătură

Contorizare separata apa parter LucianMarian84 LucianMarian84 Buna ziua , stau intr-un bloc cu 4 etaje , o singura scara la parter. Din 10 Familii multe nu vor sa se contorizeze separat la apa (le vin zilnic copii , ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Contor de apa aferent unei proprietati, montat necorespunzator onil1 onil1 Buna ziua,locuiesc intr-un condominiu format din trei apartamente ,cu un singur bransament de apa.In urma discutiilor dintre propietari, cu 9 ani in urma,s-au ... (vezi toată discuția)