avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutati-ma sa ma reabilitez !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutati-ma sa ma reabilitez !

In anul 1993 am fost condamnat la 1 an si 6 luni pt. conducere in stare de ebrietate si fara permis din care am executat 9 luni. As vrea sa ma reabilitez dar nu stiu cum. Puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti ce cum si cand sa fac ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:33, 31 Octombrie 2008
oricum sunteti reabilitat de drept datorita faptului ca a trecut si termenul de incercare,totusi trebuie sa faceti o actiune in instanta atasand sentinta de condamnare.
Trebuie sa luati legatura cu un avocat ca sa va introduca o actiune la Judecatoria competenta pentru ca instanta sa pronunte o hotarare judecatoresca prin care sa constate reabilitarea de drept a dvs.
Trebuie insa sa depuneti la instanta o serie de dovezi, sa fie audiati chiar si martori, etc. din care sa rezulte ca pana in prezent nu ati mai savarsit alte infractiuni.
Daca este vorba de suspendare conditionata, reabilitarea este de drept .
Daca este vorba despre executarea efectiva a pedespei , cu liberare conditionata , reabilitarea este una judiciara , termenul de reabilitare curgand de la data care pedeapsa a fost executata sau consirata ca executata .
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
E bine sa consultati un avocat care sa va indrume corespunzator.Pana una alta incercati sa va scoateti un cazier judiciar.Probleme nu veti avea decat daca mai aveti si alte fapte.

avocat Claudiu Lascoschi
Ce as putea face singur? Financiar nu stau prea bine si nu-mi pot permite un avocat:stunned: .Multamesc.

Alte discuții în legătură

Rebilitarea cazierului gclejan gclejan acum 3 ani am luat o amenda penala pe care am platit-o , pe data de 3 februarie 2011 s-au facut 3 ani , cazierul se sterge automat ? (vezi toată discuția)
Reabilitarea unei pedepse cu aplic. art.81 c.pen. intervine de drept? coco_700 coco_700 AM AVUT O CONDAMNARE CU SUSPENDARE CONDITIONATA A PEDEPSEI PE TIMP DE 3 ANI,CONFORM ART 178/2 CP,CU APLICAREA ART.71,64 LIT A TEZA IICOD PENAL. SENTINTA A ... (vezi toată discuția)
Drept penal, cazier "curat" George_m_45 George_m_45 in anul 2008 am terminat de executat o pedeapsa de 2 ani pentru o infractiune economica. dupa cat timp o sa am cazier curat, sau ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)