In anul 1993 am fost condamnat la 1 an si 6 luni pt. conducere in stare de ebrietate si fara permis din care am executat 9 luni. As vrea sa ma reabilitez dar nu stiu cum. Puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti ce cum si cand sa fac ? Va multumesc.
oricum sunteti reabilitat de drept datorita faptului ca a trecut si termenul de incercare,totusi trebuie sa faceti o actiune in instanta atasand sentinta de condamnare.
Trebuie sa luati legatura cu un avocat ca sa va introduca o actiune la Judecatoria competenta pentru ca instanta sa pronunte o hotarare judecatoresca prin care sa constate reabilitarea de drept a dvs.
Trebuie insa sa depuneti la instanta o serie de dovezi, sa fie audiati chiar si martori, etc. din care sa rezulte ca pana in prezent nu ati mai savarsit alte infractiuni.
Daca este vorba de suspendare conditionata, reabilitarea este de drept .
Daca este vorba despre executarea efectiva a pedespei , cu liberare conditionata , reabilitarea este una judiciara , termenul de reabilitare curgand de la data care pedeapsa a fost executata sau consirata ca executata .
E bine sa consultati un avocat care sa va indrume corespunzator.Pana una alta incercati sa va scoateti un cazier judiciar.Probleme nu veti avea decat daca mai aveti si alte fapte.