avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plati On-line
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plati On-line

Buna seara,

Imi puteti spune va rog,daca este legal sa faci o plata catre un furnizor,online....mai exact..banii incasati de la asociatia unde activez,sa-i depun in contul meu si apoi sa-i transfer in contul furnizorului,cu mentiunile respective in Ordin de Plata.
Asoc.are deschis la o alta banca,insa nu are servicu acesta COMOD de plata.

V a multumesc foarte foarte mult!

Nu e mai simplu,si fara ilegalitati, ca atunci cand faceti depunerea de numerar faceti si un ordin de plata ,cu semnatura,stampila si platiti furnizorul?De ce nu cereti bancii la care aveti cont activarea serviciului de plata on-line?
ambramburica a scris:
.banii incasati de la asociatia unde activez,sa-i depun in contul meu si apoi sa-i transfer in contul furnizorului,cu mentiunile respective in Ordin de Plata.

Nu, nu este legal.
Banii asociatie sunt ai asociatiei si nu se depun in contul banca al alcuiva.
Eu nu vad unde-i avantajul sau facilitatea prin ceea ce vreti sa faceti
Daca tot vreti sa-i depuneti, trebuie sa mergeti la o banca pentru ca nu puteti sa-i depuneti de acasa indiferent de cat a avansat tehnica pana astazi.
Adica mergeti obligat la banca, nu?
Si-atunci depuneti banii in contul dv, apoi va intoarceti acasa si faceti transferul din contul dv in contul bancar al furnizorului.. Pai de ce nu, atunci cand mergeti la banca, depuneti banii direct in contul furnizorului, fara sa mai treaca prin contul dv ?
Nu este legal sa faceti rulaj in contul dumneavoastra personal cu banii asociatiei, sa incasati dobanda pentru acestia, nu este firesc sa platiti dumneavoastra comisioanele pentru aceste transferuri...
Apoi furnizorii au niste contracte cu fiecare asociatire, niste coduri cu care lucreaza si tin evidenta asociatiilor..., iar facand plata din alt cont, pe alt nume decat denumirea asociatiei, sumele pot lua alta cale si va treziti cu restante, anchete...
Da multumesc frumos,nu mi se pare chiar asa o ilegalitate din moment ce acel comision de transfer il platesc,eu..practic ii degrevez pe ei de acest comision de la banca unde au cont.cert este ca acea banca este foarte departe de mine.
si mai stiu ca obligatia este de a achita facturile,inainte de data scadenta..daca s-au strans banii..nu este precizat in ce mod sau prin ce servicii...pe viitor,o sa tin cont de aceasta idee de "depunere direct in contul furnizorului".
Multumesc foarte mult pentru idee!
O zi minunata!
Pai nu este corect nici daca dv. platiti ceva in contul asociatiei, numai ca sa va fie comod.

Propuneti conducerii asociatiei sa faca cont intr-o banca mai aproape de bloc, evident si pe baza de oferte, care sa ofere si internet banking si card, in fine, o banca cu care sa se lucreze usor si, daca e posibil si ieftin.
Pana atunci va propun o solutie.
Faceti o conventie cu asociatia in sensul de a pune la dispozitia acesteia unul din conturile dv., astfel incat toate dobanzile si comisioanele sa fie trecute in seama (nu zic cont ca sa nu se interpreteze la modul propriu) asociatiei. Ea sa plateasca comisioanele, dar ea sa incaseze si eventualele dobanzi. Iar dv. v-ati rezolva si problema cu facilitatea de a lucra mai eficient cu banca.
Puneti in dosarul asociatiei extrasul de cont din care se poate vedea miscarea banilor.
Dar, atentie, ar fi o solutie provizorie!

Atentie! Conform Legii 51/2001 aveti posibilitatea de a plati facturile fara penalizari, la furnizorii de servicii comunitare (agent termic, apa rece, energie electrica) si in perioada de gratie de 30 zile dupa data scadenta. Mai putin la gaze unde au o conditionare mai aparte, daca nu ma insel - e de interesat si de vazut!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli administrative lunare ale asociatiei de proprietari carol39 carol39 Buna ziua. Asociatia de proprietari de care apartin refuza sa imi dea personal raspunsurile la adresele si contestatiile pe care le fac. Le trimite prin ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)
Comisioane banca incasari si plati (asociatie proprietari) Almaris Almaris Am o nelamurire legata de comisioanele percepute de banca la care asociatia are deschis cont. Mai exact modul de repartizare a acestora pe lista de plata. ... (vezi toată discuția)