Buna ziua! Am o intrebare legata de cazierul meu. Acum 2 ani am fost prins conducand un autoturism pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica de 0.6 in aerul expiart. Problema este ca in acel moment aveam permisul suspendat, urmand sa il recuperez in 2 saptamani. Nu am mai fost cazul de recuperare :( . Asta a fost, suport consecintele. Intrebarea mea este : Daca de pun o cerere pentru eliberarea cazierului, acesta este alb sau ..... , tinand cont de faptul ca nu s-a pronuntat o sentinta in vederea cazului meu, dosarul inca nu a ajuns pe masa procurorului, si de faptul ca nu am fost depistat pe raza judetului meu de domiciliu. Va multumesc, astept un raspuns.
Pana cand nu s-a pronuntat o sentinta definitiva si irevocabila (deci , neatacat cu recurs/apel) cazierul care vi se va elibera va fi alb.
Totusi ... totusi ! exista o parte speciala a cazierului, cu date referitoare daca sunteti urmarit penal,etc. Aceea parte speciala a cazierului nu este ceea care se elibereaza daca doar doriti copie dupa cazier (pt. angajare in medul privat, sau pt. permis auto,etc). Nu veti putea ocupa anumite functii daca sunteti urmarit penal, nu veti putea avea dreptul la arma de foc, nu veti putea opta pt. scoala de politie sau o scoala militara si asa mai departe.
da, am inteles. Problema este ca imi trebuie pentru un permis de port arma neletala. Vreau sa cumpar un pistol cu aer comprimar, neletal, si imi cere cazier. Am vreo sansa....am achitat toate taxele si am facut toate fisele, ramanand ultima sa imi eliberez cazierul. Multumesc
posibil sa nu apara insa eu am vazut pe mai multe certificate de cazier mentiunea:pus in miscare actiunea penala pentru savarsirea infractiunii de xxxx.
cel mai bine ar fi sa dati 6,5 lei parca si sa scoateti un cazier.
nu e o suma asa de mare dar macar stiti in ce postura va aflati.
nu e o problema de costul cazierului. Eu nu mai locuiesc in judetul mentionat in buletin ca domiciliu. Asta inseamna un drum destul de lung + ca am completat toate fisele necesare pentru permisul de port arma neletala si acum la sfarsit m-am infundat, cel putin descurajat. Oricum voi merge saptamana viitoare sa vad situatia cazierului. Am intrebat , poate s-a mai aflat cineva in situatia mea.
Citez:
1. Armele de autoapărare şi de tir, cu proiectil au fost supuse autorizării.
În această categorie intră pistoalele cu bilă de cauciuc şi armele scurte şi lungi cu aer comprimat.
Persoanele fizice pot procura arme din aceste categorii numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
au împlinit vârsta de 18 ani;
nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiuni comise cu intenţie, prevăzute de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani;
nu sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte penale prevăzute cu pedeapsă mai mare de 2 ani;
sunt apte din punct de vedere psihologic şi medical.
2. Incriminarea ca infracţiune a:
- deţinerii ilegale a armelor neletale (cu închisoare de la 3 luni la un an)
- uzului de armă neletală (închisoare de la 6 luni la trei ani).
Port arma neletala
doberv
daca x cumpara de la magazin un pistol cu bile de cauciuc,pistol care se vinde ca si arma neletala mai are nevoie de vreo autorizatie sau permis de port arma? (vezi toată discuția)