avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... acordare viza CFP
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

acordare viza CFP

sunt angajata la o unitate bugetara , am studi superioare , dar juridice de drept sunt incadrata ca referent superior, am depus dosar de viza cfp, mi se acorda daca eu ca vechime studi superioare am decit 2 ani acest spor cfp, lucrez incadrare contabilitate , -vechime ca reverent am 8 ani , liceul dar ca studi superioare 2 ani. se aproba acest dosar de viza cfp. daca nu am studi economice?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:07, 5 Decembrie 2022
Ce inseamna CFP?Vorbim de viza de control financiar ? Normal daca nu aveti studii economice nu mi se pare legal sa primiti o astfel de viza.
Ordinul nr. 522 din 16/04/2003
Pot fi numite, în vederea exercitării controlului financiar preventiv propriu, persoanele care sunt angajate ale entităţii publice sau, după caz, au capacitatea legală de a încheia un contract pentru îndeplinirea acestei atribuţii şi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au numai cetăţenie română şi domiciliul în România;
cool.gif cunosc limba română, scris şi vorbit;
c) au capacitate deplină de exerciţiu;
d) au o stare de sănătate corespunzătoare, atestată pe bază de examen medical de specialitate;
e) au studii superioare economice sau juridice. Prin excepţie, când nu există persoane cu pregătire superioară care să îndeplinească prezentele condiţii, pot fi numite pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu şi persoane cu studii medii de specialitate economică;
f) au o vechime efectivă în domeniul finanţelor publice de minimum 3 ani, în cazul instituţiilor publice, şi de minimum 3 ani în domeniul financiar-contabil, în cazul celorlalte entităţi publice;
g) nu au fost condamnate pentru săvârşirea unei infracţiuni care le-ar face incompatibile cu exercitarea acestei activităţi;
h) prezintă minimum două scrisori de recomandare.
Persoanele care exercită controlul financiar preventiv propriu sunt, de regulă, numite din cadrul compartimentului financiar-contabil, putând însă face parte şi din alte compartimente de specialitate; persoanele respective trebuie să fie altele decât cele care efectuează operaţiunea supusă vizei.
Buna ziua. Sunt inspector achizitii publice si mi s-a oferit sa iau eu viza cfp. Vreau sa stiu daca este ilegal sa detina viza cfp dna contabila? Multumesc
Buna ziua. Dacă am terminat Facultatea de Drept, specializare Administrație Publica, pot deține viza CFP intr-o instituție publica? Întreb în ideea ca nu am avut ca specializare Dreptul și nu știu daca ma încadrez la nivelul studiilor? Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2022
Andreea_12345678, utilizator
@cocutaioly Off topic: dacă dvs aveți studii superioare (și juridice pe deasupra) și nu știți să scrieți corect românește... ca și conducător al instituției publice în care vă desfășurați activitatea, mi-ar fi teamă să vă încredințez viza de control financiar preventiv...
On topic: întrucât înțeleg că sunteți încadrată ca și referent superior, înseamnă că ocupați în continuare o funcție publică pentru care se cer studii medii, indiferent de ce alte studii aveți dvs absolvite. În aceste condiții, dacă studiile medii (liceul) nu a fost în specialitatea economică, nu vi se poate, încredința, legal, viza CFP!
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
Kyandra, moderator

Alte discuții în legătură

Viza control financiar preventiv ContSters278216 ContSters278216 Buna-ziua! V-as ruga sa-mi comunicati daca la o primarie de comuna viza controlului financiar preventiv se poate exercita de o persoana cu studii superioare ... (vezi toată discuția)
Control financiar preventiv maria-m maria-m am studii postliceale de contabilitate, pot pune viza de CFP, mai concret pot beneficia de sporul de control financiar preventiv? (vezi toată discuția)