avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie KOSOVO
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie KOSOVO

Am nevoie urgent de ajutorul dvs. Rog pe cei care stiu sa-mi spuna ce stampile trebuiesc aplicate pe certificatul de nastere si pe adeverinta de cutuma a unui cetatean din Kosovo si care sunt institutiile din Kosovo care aplica stampilele respective. Stiu doar ca sunt 2 institutii. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 01:35, 8 Februarie 2012
Nici una. In România respectivele documente nu sunt recunoscute, cum de altfel nu este nici tara.

Daca are si cetatenia sarba sa apeleze la ea.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Bun, dar eu cum il casatoresc? Pentru ca pentru tarile care nu au incheiat tratat cu Romania(Kosovo fiind un stat autodeclarat si pe care Romania nu-l recunoaste) normal ar trebui o supralegalizare a acestor certificate. Cine aplica acele stampile? Sunt in ceata.#-o Poate a mai oficiat cineva casatorie cu un cetatean kosovar si imi spune si mie cum a procedat.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Justitiarul71, utilizator
Nu se aplica. Aici nu e vorba de tratatul de apostila si aplicarea supralegalizarii ci pur si simplu faptul ca Romania ca stat nu recunoastes statul Kosovo cum nu recunoaste nici Transnistria.

Pentru România hartiile emise de Kosovo au aceasi valoare legala ca documentele facute de nepotul meu cu carioca.

Ma indoiesc ca a intrat in România cu un pasaport kosovar, probabil ca a intrat cu un pasaport sarb sau albanez. Sa se foloseasca de acea cetatenie si e ok
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
A intrat in Romania cu un pasaport eliberat de Kosovo, iar viza este aplicata de Consulatul Romaniei. Ai nostrii i-au eliberat o coala A4 pe care are aplicata viza de intrare in Romania. Pasaportul este OK ca i-am facut verificare dar pe mine ma deruteaza acele stampile una se aplica de Institutia lor iar cealalta am inteles ca NATO?
Vreti sa spuneti ca a intrat in România cu un pasaport emis de autoritatile guvernamentale ale Kosovo sau de catre Directoratul ONU? Mi se pare atat de absurd si pur ilegal sa permiti intrarea in România a cuiva cu un pasaport al unui stat nerecunoscut. Maine o sa le permitem si transnistrenilor si osetinilor sau abhazilor sa intre.

NATO nu are nici o atributie in acest domeniu.

Daca are documente emise de directoratul ONU cred ca in conformitate cu rezolutia Consiliului de Securitate Nr. 1244 ar trebui supralegalizate de Reprezentantul Special al Secretarului General ONU.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Casatorie romanca - kosovar jojogirl jojogirl Buna ziua . Am aceasta situatie. Ma poate ajuta cineva? Eu sunt romanca iar logodnicul meu este din kosovo . As dori sa stiu care sunt optiunile pentru a ... (vezi toată discuția)
Casatorie Mihaelap28 Mihaelap28 Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetățean ucraina mrcea mrcea Buna ziua Am si eu o întrebare, vreau sa mă căsătoresc cu o persoana cetățean ucrainean si nu știu ce acte trebuie sa aduca cu ea din Ucraina? Daca nu ... (vezi toată discuția)