avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Problema TVA, legal/nelegal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Problema TVA, legal/nelegal

Buna ziua,
Am si eu o problema.
Am vandut in trecut pe okazii.ro si acum 1 an mi-am deschis un mic magazin online cu produsele care le aduc pe comanda din afara UE. Acum cateva zile am primit o plangere, ce-i drept care nu are nicio legatura cu intrebarea mea. O doamna a reclamat faptul ca a platit avans dar nu a primit produsul. In cele din urma, produsul i-a fost expediat si am si dovezile in sensul acesta.
Intrebarea mea este: OPC poate sa sesizeze alte organe in legatura cu faptul ca eu vand fara factura (nu am nici PFA, nici SRL, deoarece consider ca vand in cantitati mici)
Mentionez ca produsele sunt de provenienta NON-UE si platesc mereu la vama TVA 24% din valoarea de achizite a lor.
Mai mult ca sigur, ceea ce fac eu nu e tocmai legal, dar as vrea sa stiu in primul rand daca e cazul sa ma sperii si ce pot risca.
Mai mentionez ca nu am avut niciodata plangeri de la clienti.
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Magazin online VeleaConstantin VeleaConstantin Am o firma SRL in Romania cu activitate VANZARI ONLINE poat vinde din alta tara (Spania) produse in Romania direct la client prin intermediul acestei firme si ... (vezi toată discuția)
O firma poate refuza sa vanda catre alta firma? ContSters477326 ContSters477326 Buna ziua, am o societate comerciala care practica comert cu ridicata (evident, doar catre alte societati), am dreptul sa refuz o firma care imi plaseaza o ... (vezi toată discuția)