avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Poate consiliul local sa reduca postul de consilier ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Poate consiliul local sa reduca postul de consilier personal al primarului fara ca primarul sa vrea acest lucru?

Poate consiliul local sa reduca postul de consilier personal al primarului fara ca primarul sa vrea acest lucru ?! Daca da, care este procedura legala ?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 11:51, 11 Februarie 2012
acum este posibil orice.
ar trebui sa reduca postul numai cu hotararea consilului local
Cine poate cere reducerea postului și in ce baza legala ?
Numai primarul poate face asa ceva ...
ART. 66
(1) Primarii comunelor pot angaja, în limita numărului maxim de posturi aprobate, un consilier personal. Primarii oraselor, municipiilor si ai municipiilor resedintă de judet pot înfiinta, în limita numărului maxim de posturi aprobate, cabinetul primarului, compartiment distinct format din:
a) maximum două persoane, la orase si municipii;
b) maximum 4 persoane, la municipii resedintă de judet.
(2) Personalul prevăzut la alin. (1) este numit si eliberat din functie de către primar.
(3) Personalul prevăzut la alin. (1) îsi desfăsoară activitatea în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, încheiat în conditiile legii, pe durata mandatului primarului.
(4) Atributiile personalului prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin dispozitie a primarului.
freeelis are dreptate. Si la noi sau tot muncit consilierii intr-o vreme sa reduca postul de consilier personal al primarului dar nu au avut castig de cauza in ciuda tuturor insistentelor. Asteptati pana in iunie, ca nu mai e atat de mult si alegeti alt primar dupa care noul edil schimba si consilierul personal. Cea mai simpla solutie.:thumbup:
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Angajare consilier personal primarie de comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Care sunt conditiile in care un primar de comuna isi poate angaja un consilier personal in 2012? Multumesc (vezi toată discuția)
Consilier juridic la cabinetul primarului liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate ca printr-o hotarare a consiliului local sa fiu desemnat sa reprezint institutia publica in instanta avand in ... (vezi toată discuția)
Primarul numeste unilateral consilierii personali? parasolarul parasolarul Primarul poate organiza concurs pentru ocuparea unui post de consilier personal pe care il va numi prin dispozitie fara implicarea in nici un fel a consiliului ... (vezi toată discuția)