avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comercializare obiecte de cult - scutire la plata ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comercializare obiecte de cult - scutire la plata impozitelor

Buna ziua,
Produc si comercializez obiecte de cult.
Am aprobarea arhiepiscopiei.
Sunt scutit de impozit?
Pana acum am platit. Daca sunt scutit ce demersuri trebuie sa fac pentru a beneficia de scutiri? De asemenea vreu sa stiu daca sunt obligat sa am casa de marcat?
Daca nu, ce ii dau clientului in lipsa bonului ?
Cel mai recent răspuns: levaindr , utilizator 15:00, 22 Martie 2013
Potrivit art.15 alin.1 litf. C.fiscal, numai cultele religioase sunt scutite de plata impozitului pe profit pentru veniturile obţinute din producerea şi valorificarea obiectelor şi produselor necesare activităţii de cult, potrivit legii ....
multumesc.
art 5 din legea 103/1992 spune ca sunt scutit atata timp cat am aprobarea lor de a produce si comercializa,
Art.5 din Legea nr.103/1992 a fost abrogat de Legea nr.345 din 1 iunie 2002 ....
legea 345/2oo2 se refera la taxa pe valoarea adaugata
Chiar daca se refera la TVA acea lege, se poate vorbi de o abrogare implicita a intregului articol la data intrarii in vigoare a Codului fiscal ...

Alte discuții în legătură

Fundatie - comercializare obiecte cu caracter religios Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov O fundatie doreste sa isi deschida un srl a carui activitate sa fie comercializarea de iconite, cruciulite si alte obiecte cu caracter religios..As dori sa ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Fara obiecte de cult in magazine danao1985 danao1985 Am primit o instiintare de la preotul din sat prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca legea 103/1992 rezerza dreptul exclusiv cultelor religioase de a ... (vezi toată discuția)