avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Unde se regaseste, in anexa la decizia de pensionare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Unde se regaseste, in anexa la decizia de pensionare pentru limita de varsta, punctajul realizat in perioada in care a beneficiat de pensie de invaliditate?

barbat nascut la 10.12.1949
varsta la data pensionarii : 61 ani 11luni
varsta standard de pensionare: 64 ani 11luni
Stagiul complet de cotizare: 34 ani 10 luni
Stagiul total realizat: 48 ani 3 luni 25 zile, in sistemul public, din care:
- in conditii normale: 19 ani 4 luni 17 zile
- in gr. I I (leg. 73/1977): 15 ani 4 luni 26 zile
- stagiul aferent grupei: 3 ani 9 luni
- perioade asimilate: 9 ani 7 luni 15 zile (armata, boala)
- stagiul aferent perioadei de incapacitate temp. de munca: 1 luni 27 zile
La punctul G din anexa apare nr. total de puncte realizate " n", din care:
1. nr. puncte realizate in sistemul public- conditii normale de munca "a"
....
5. nr. puncte corespunzatoare pensiei suplimentare: " b"
...
7. nr. puncte suplimentare pentru grupa: "c" [a+b+c=n]
Intrebarea mea este, punctajul de la " perioade asimilate" unde e? posibil la pct. 1
din G?
Persoana respectiva a optat pentru pensia de invaliditate care e mai mare cu 35 lei! In acest caz punctajul suplimentar datorat gr. II este inclus?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Modalitate de contestare a deciziei de pensionare adela_11 adela_11 Buna ziua, tatal meu a primit astazi decia de pensionare insa a avut un soc la citirea sumei. Astfel cu un total de 46 de ani de vechime in campul muncii, din ... (vezi toată discuția)
Relatii calcul pensie tedy tedy cu respect, pe data de 01-02-2008 am fost pensionat pe caz de boala profesionala.varsta la care s-a ivit invaliditatea a fost de 50 ani 1 luna 18 zile.Stagiul ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la recalculare pensie conf.legii 221/2018? Hellas Hellas Buna ziua.Am iesit la pensie in anul 1994 cu stagiu realizat 39 ani,2 luni si 22 zile,din care 24 ani 2 luni si 22 zile in grupa a -2-a (legea 3/1977). Trebuia ... (vezi toată discuția)