avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen recurs

Va rog sa-mi spuneti daca inregistrez in data de 17 noiembrie 2008 ocerere de recurs cam cnd o sa fie primul termen?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:44, 6 Noiembrie 2008
depinde de instanta careia i se va inainta recursul. Potrivit art.308(1) , dupa ce depuneti recursul, dosarul va fi inaintat instantei superioare si presedintele, dupa ce va constata ca procedura de comunicarea hotararii ( de la fond) a fost indeplinita, va fixa termen de judecata, dispunand citarea partilor si comunicarea recursului formulat.
Practic poate fi si o luna, si doua si trei depinde de cat de aglomerata este lista de sedinte a instantei care va primi recursul.Veti primi cu siguranta citatie.
Va multumesc frumos pentu raspuns.
Deci daca am avut cauza in prima instanta la judecatorie, mi s-a comunicat hotararea cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare, eu in termen de 15 zile inaintez cererea de recurs tot la judecatorie si aceasta o va inainta la tribunal. Eu trebuie sa astept ca tribunalul s-o puna pe rol si sa astept citatie acasa.
Musai sa si motivati cererea.
Tribunalul va va trimite citatie pentru primul termen de judecata.

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare cristeo cristeo Buna seara. spuneti-mi va rog ce cale de atac exista pentru o sentinta de recurs irevocabila? Este o cale contestatia in anulare? Unde trebuie depusa? Ce ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie in anulare...? ramy84 ramy84 S..C. X S.R.L. a depus plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor emis de OPC. Instanta de fond a ... (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)