avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot avea politistii dubla cetatenie?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot avea politistii dubla cetatenie?

Angajatii M.A.I.(politiei ) din Transilvania pot avea dubla cetatenie ?
(romana si maghiara).
Cel mai recent răspuns: cayola , utilizator 11:08, 16 Februarie 2012
In statutul polististului nu se spune ca nu ar avea voie, deci se poate.

La concursul de admitere în şcolile de agenţi de poliţie se pot prezenta candidati care indeplinesc (printre altele) aceasta conditie:
să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

As zice ca atata timp ''politistul din Transilvania'' isi pastreaza domiciliul in Romania nu ar putea avea nicio problema la serviciu.

Categoric da. Nu cred sa scrie strict undeva in lege ca trebuie sa ai numai cetatenia romana, pentru a putea fii politist. Si mai mult se tot bate saua in ultima perioada ca in regiunile unde 20% din populatie este de alta etnie sa se angajeze personal care sa cunoasca limba minoritatilor, deci daca aveti si cetatenia maghiara nu vad un impediment in asta. Desigur nu puteti fii CRDSist.
CRDS-ist adica cetatean roman cu domiciliul in strainatate.
Ma gandeam ca daca e politist stie ce inseamna CRDS fara sa-i traduc.:D

Alte discuții în legătură

Laszlo tokes ataca romania de ziua nationala. IONITAGRIGORELUCIAN IONITAGRIGORELUCIAN Vicepreşedintele PE Laszlo Tokes le transmite \"fraţilor\" români, de 1 Decembrie, urarea de a avea o sărbătoare frumoasă, dar solicită ca, dacă li ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca am terminat o forma de invatamant superior si ... RomegheaIuliam RomegheaIuliam Buna ziua, daca am terminat o forma de invatamant superior si vreau sa ma inscriu la M.A.I, se mai ia in considerare nota la purtare din liceu ? (vezi toată discuția)
Cum i se zice localitatii balvanyos in romana? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu.[/b] Acum doua zile, pentru ca stia ca stiu vreo 60-70 de cuvinte in maghiara si pentru ca acest imens vocabular extras din limba dusmanilor impreuna cu ... (vezi toată discuția)