Puteti folosi un salariat temporar, prin intermediul unui agent de munca temporara. In acest caz agentul de munca temporara este cel care retine si vireaza toate contributiile si impozitele datorate de salariatul temporar catre bugetele statului si plateste pentru acesta toate contributiile datorate in conditiile legii.
Conventiile civile sunt utilizate numai pentru activitati ocazionale ... Conventia civila poate fi incheiata:
- cu un pensionar: caz in care se datoreaza contributia individuala de asigurari sociale + impozit;
- cu un nonpensionar: caz in care se datoreaza contributia individuala de asigurari sociale + somaj + impozit.
Platitorii de venituri au, de asemenea, obligatia sa depuna o declaratie privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit, la organul fiscal competent, pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent, pentru anul expirat. In acest sens, acestia completeaza si depun formularul 205.
am sunat la adm.fiscala si mi-au spus ca trebuie sa plateasca doar 16% imp. si sa completez formularul 100, imi spunea ca se incadreaza la contractele de natura profesionala.