avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca eu sunt in somaj poate intra sotul in CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca eu sunt in somaj poate intra sotul in CCC?

buna ziua,
am si eu o intrebare:daca sunt in somaj poate intra sotul in crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:55, 20 Februarie 2012
Daca indeplineste condicati ca in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului a realizat venituri sususe impozitului, DA.
Dar aveti si varianta de a intrerupe somajuj, intrati in CCC, iar dupa ce se termina acesta va reluati somajul
Poate, daca indeplineste conditia de realizare de venituri in cele 12 luni anterioare nasterii copilului.

OUG nr.111/2010:

ART. 2
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitãţi independente, venituri din activitãţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de urmãtoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la un an, precum şi de o indemnizaţie lunarã;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunarã.
(2) Indemnizaţia lunarã prevãzutã la alin. (1) lit. a) se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai micã de 600 lei şi nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizaţia lunarã prevãzutã la alin. (1) lit. b) se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai micã de 600 lei şi nici mai mare de 1.200 lei.
...
(7) Opţiunea beneficiarului prevãzutã la alin. (1) se exprimã în scris, pe bazã de cerere, şi nu poate fi schimbatã pe parcursul acordãrii drepturilor.

multumesc,
deci dupa ce termin cu medicalul pre sii postnata, poate sa depuna dosarul pentru indemnizatie si eu pot sa-mi reiau somajul?
1. Da, se poate, dvs. reintrati in somaj iar sotul intra in CCC.
2. - Dar ganditi-va bine la ce vreti sa faceti!
- Nu ar fi mai bine ca sotul sa fie la serviciu si dvs. sa fiti in CCC?
Buna ziua.

Eu nu sunt angajata din 1.09.2011, si nu pot beneficia nici de indemnizatie de somaj, pentru ca in ultimii doi ani am lucrat in total doar 9luni si 10 zile.
Am aflat ca sunt insarcinata, in luna a 2-a.

Intrebarea este, daca exista vre-o solutie sa pot intra in CCC in cazul incare ma angajez in viitorul apropiat?

Dupa cum inteleg eu legea citata mai sus nu indeplinesc conditiile. pana la nasterea copilului mai sunt doar 7luni, si din ultimele 12 luni anteriare nasterii copilului voi lucra doar 7.

Daca stiti o cale pentru a rezolva aceasta problema va rog sa-mi raspundeti.

Va multumesc
Edit

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere al copilului carmentarus carmentarus Am terminat facultatea dar o sa imi dau licenta in iunie 2013. O sa nasc pe la sfarsitul lui ianuarie, pot sa intru in concediu de crestere al copilului si sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Valentina_B Valentina_B buna ziua.am si eu o intrebare privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.am absolvit facultatea in iulie,la zi, si acum sunt inscrisa la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil.conditii necesare Cristianna Cristianna Buna ziua!Care sunt conditiile care trebuie sa fie indeplinite pentru a se putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? Multumesc (vezi toată discuția)