Daca indeplineste condicati ca in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului a realizat venituri sususe impozitului, DA.
Dar aveti si varianta de a intrerupe somajuj, intrati in CCC, iar dupa ce se termina acesta va reluati somajul
Poate, daca indeplineste conditia de realizare de venituri in cele 12 luni anterioare nasterii copilului.
OUG nr.111/2010:
ART. 2
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitãţi independente, venituri din activitãţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de urmãtoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la un an, precum şi de o indemnizaţie lunarã;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunarã.
(2) Indemnizaţia lunarã prevãzutã la alin. (1) lit. a) se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai micã de 600 lei şi nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizaţia lunarã prevãzutã la alin. (1) lit. b) se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai micã de 600 lei şi nici mai mare de 1.200 lei.
...
(7) Opţiunea beneficiarului prevãzutã la alin. (1) se exprimã în scris, pe bazã de cerere, şi nu poate fi schimbatã pe parcursul acordãrii drepturilor.
1. Da, se poate, dvs. reintrati in somaj iar sotul intra in CCC.
2. - Dar ganditi-va bine la ce vreti sa faceti!
- Nu ar fi mai bine ca sotul sa fie la serviciu si dvs. sa fiti in CCC?
Eu nu sunt angajata din 1.09.2011, si nu pot beneficia nici de indemnizatie de somaj, pentru ca in ultimii doi ani am lucrat in total doar 9luni si 10 zile.
Am aflat ca sunt insarcinata, in luna a 2-a.
Intrebarea este, daca exista vre-o solutie sa pot intra in CCC in cazul incare ma angajez in viitorul apropiat?
Dupa cum inteleg eu legea citata mai sus nu indeplinesc conditiile. pana la nasterea copilului mai sunt doar 7luni, si din ultimele 12 luni anteriare nasterii copilului voi lucra doar 7.
Daca stiti o cale pentru a rezolva aceasta problema va rog sa-mi raspundeti.