avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vreau sa inchei contracte de asigurare, care sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vreau sa inchei contracte de asigurare, care sunt cotele contributiilor sociale?

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti care sunt contributiile lunare pentru CAS si CASS pentru anul in curs si care sunt actele cu care trebuie sa ma prezint la institutiile abilitate. Mentionez ca sunt persoana fizica si nu am domiciliul in Bucuresti dar doresc sa inchei contractele de asigurare in Bucuresti.
Multumesc
Trebuie sa aveti domiciliul intr-unul din sectoarele din Bucuresti daca vreti sa va faceti direct contract cu casa de sanatate si pensii de acolo.
Multumesc frumos, imi puteti spune si care sunt cotele lunare ?
AvocatNet.ro va spune astazi care sunt cotele de contributii sociale ale angajatilor si ale angajatorilor, aplicabile de la 1 ianuarie 2012. Aceste cote se aplica incepand cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2012, care au termen legal de declarare pana la 27 februarie 2012.



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
La sanatate veti plati 39 lei lunar si la pensie 232 lei lunar.
Deci, pentru salariul minim de 700 lei voi plati doar 10.5% ? sau si cota angajatorului in spata Casa de Pensii ? daca da, de ce ?

de ce pentru pensie aceasta suma ? 10.5% la salariul minim este 74 lei ?


[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Contracte de asigurare in sistemul de sanatate si in sistemul public de pensii misaaa misaaa buna seara, as dori sa stiu care este suma lunara pt. un simplu asigurat : la casa de pensii si casa de sanatate? se pot incheia contracte ca si simplu ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale andrei20041 andrei20041 Buna ziua, Nu mai lucrez de cateva luni dar as vrea sa stiu cum se procedeaza pentru a plati contributiile sociale, ma referb la cele pentru pensie si ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare in sistemul public de pensii mateiurodica mateiurodica Daca nu am stagiul de cotizare necesar pentru pensie anticipata partial pot plati din mina contributia la pensie si sanatate pina la indeplinirea stagiului si ... (vezi toată discuția)