avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructia pe mai mult de 35% ...se poate depasi?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructia pe mai mult de 35% ...se poate depasi?

Recent am vrut sa mut un perete exterior al casei (din curte) cu 1m. Fiind in interiorul curtii mele am crezut ca nu o sa am probleme si o sa primesc autorizatia..... Dar m-am inselat. Astazi am luat legatura cu un proiectat si mi-a explicat ca am depasit PUZ-ul cu mult ....(fiind construit inainte de 1995) PUZ-ul meu fiind de 72% din suprafata terenului ...deci aproape dublu de cel legal..... si ca acum nu o sa pot sa modific peretele nici macar 1cm !!! Am ramas foarte surprins..... Aveti idee cum as putea sa fac sa modific acest perete? Doresc sa-l fac spatiu comercial. Este vreo derogare de la lege .... fiind spatiu comercial..... Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pintiliemirceadorin , utilizator 04:26, 3 Martie 2012
Este vorba de POT (procentul de ocupare al terenului), nu de PUZ. Mergeti la primarie si solicitati un certificat de urbanism, poate intre timp au actualizat PUG-ul si au marit aceasta cota. Daca nu, singura idee care imi vine in cap este sa amplasati un chiosc gen termopan in curte, pentru asa ceva nu este nevoie de autorizatie de construire.
o ingradire ca sa zic asa , cu termopan, gen chiosc ar rezolva problema
multumesc pt raspunsuri ..... !!!
De unde cunoasteti Dvs ca pentru amplasarea unui " chiosc gen termopan in curte " nu este nevoie de autorizatie de construire ? Nu informati omul gresit. La serviciul urbanism din cadrul primariei veti afla altceva. Vedeti ca amenzile sunt mari si urmeaza si demolarea.
Rezolvarea problemei sta in solicitarea si obtinerea unui certificat de urbanism in care sa primiti informatiile corecte, conform legii, privind cererea Dvs. Succes !
Asa este. Trebuie autorizatie si pentru un container de marfa/birou/servicii, m-am lovit personal de aceasta problema.

Alte discuții în legătură

Amplasare toneta (chiosc) fara autorizatie de construire Smera Smera Buna ziua, Sunt proprietarul unui teren privat, aflat in zona de protectie a unui monument istoric. Pe terenul respectiv doresc sa amplasez, fara ... (vezi toată discuția)
Amplasare container pe spatiu privat CiprianJipa CiprianJipa Buna Ziua, Am inchiriat un spatiu comercial de la un mall. Terenul este afara, in spatele centrului comercial. Vreau sa pun un container pe care sa-l ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru amplasament . omvesel omvesel Pentru un containar metalic( Santier) pe un teren proprietate. Un fel de adapost,la munte,pasiune.Daca e necesar ceve acte si ce anume si de unde se pot ... (vezi toată discuția)