Recent am vrut sa mut un perete exterior al casei (din curte) cu 1m. Fiind in interiorul curtii mele am crezut ca nu o sa am probleme si o sa primesc autorizatia..... Dar m-am inselat. Astazi am luat legatura cu un proiectat si mi-a explicat ca am depasit PUZ-ul cu mult ....(fiind construit inainte de 1995) PUZ-ul meu fiind de 72% din suprafata terenului ...deci aproape dublu de cel legal..... si ca acum nu o sa pot sa modific peretele nici macar 1cm !!! Am ramas foarte surprins..... Aveti idee cum as putea sa fac sa modific acest perete? Doresc sa-l fac spatiu comercial. Este vreo derogare de la lege .... fiind spatiu comercial..... Va multumesc
Este vorba de POT (procentul de ocupare al terenului), nu de PUZ. Mergeti la primarie si solicitati un certificat de urbanism, poate intre timp au actualizat PUG-ul si au marit aceasta cota. Daca nu, singura idee care imi vine in cap este sa amplasati un chiosc gen termopan in curte, pentru asa ceva nu este nevoie de autorizatie de construire.
De unde cunoasteti Dvs ca pentru amplasarea unui " chiosc gen termopan in curte " nu este nevoie de autorizatie de construire ? Nu informati omul gresit. La serviciul urbanism din cadrul primariei veti afla altceva. Vedeti ca amenzile sunt mari si urmeaza si demolarea.
Rezolvarea problemei sta in solicitarea si obtinerea unui certificat de urbanism in care sa primiti informatiile corecte, conform legii, privind cererea Dvs. Succes !