avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in lipsa partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in lipsa partilor

Daca depun o cerere de divort ,personal,in Romania,este posibil ca ulterior acest proces sa se judece in lipsa ambelor parti,acestea locuind in strainatate,si neavand posibilitatea de a lipsi de la locul de munca?Mentionez ca partile sunt de comun acord in pronuntarea acestui divort,nu se pune problema unui partaj,iar copilul rezultat din casatorie este major.
Cel mai recent răspuns: iuliaistratescu , utilizator 17:09, 6 Martie 2012
In acest caz ,adresati-va unui notar public.
Imi sugerati un divort administrativ?
Da, colegul va sugereaza un divort necontencios la notar. In instanta cel putin partea reclamanta trebuie sa se prezinte altfel se respinge procesul
Am inteles ca cererea pentru un divort administrativ se depune impreuna de soti,apoi dupa 30 de zile,din nou impreuna se prezinta pentru a sustine cererea,si tocmai asta este problema.Sotul nu se poate prezenta deloc(dar isi da acordul),eu pot depune cererea personal,dar nu ma mai pot prezenta inca odata dupa 30 de zile.Care ar putea fi solutia?
Medierea. Cerere pentru camera de consiliu. Divortul se pronunta imediat.

Alte discuții în legătură

Divort la notar 2011 daniela_taga daniela_taga Buna seara, Va supun atentiei o situatie: ambii soti doresc sa divorteze dar ei lucreaza in Italia. S-au casatorit in Romania, sunt cetateni romani, nu si ... (vezi toată discuția)
Judecata in lipsa mea jus7m jus7m am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)