buna ziua, am luat contabilitatea la o sc care are 4 puncte de lucru adica 4 farmacii. Marfa este primita intr-o singura farmacie mai mare dupa care printr-un aviz de expeditie este impartita celorlalte farmacii. Contabilitate o tin doar valoric, eu mai trebuie sa inregistrez cumva aceste avize de expeditie?Ma poate ajuta si pe mine cina in mai multe detalii referitoare la contabilitatea corecta a unei farmacii?
Va multumesc mult
Daca sunt 4 farmacii, aveti 4 gestiuni.
Avand in vedere ca marfa cu amanuntul trebuie trecuta in Registrul de gestiune zilnic, e firesc sa inregistrati avizele de expeditie sau sa intocmiti note de transfer intre gestiuni, in baza acestora..
Chiar daca evidenta o tineti valoric, registrul de gestiune arata valoarea stocului la un moment dat.
Banuiesc ca in farmacii exista un soft de gestiune, astfel incat stocul fizic sa poata fi controlat.
La sfarsitul lunii trebuie sa punctati daca valoarea inventarului din farmacii este egal cu valoarea din Rapoartele de gestiune.
deci trebuie sa transfer sumele in gestiunile respective
Discounturile de pe fatura cum le inregistrez?In registrul juranl imi parae 473 =609, este corect?
Cineva mi-a sp sa bag reducerile in contul 609
nu stiu cum naiba face programul
imi iese ceva de genul :
473=401.03 -12.23 lei
473=609 12.23 lei
nus tiu de ce face asa in balanta contul 473 nu apara doar 609
in contul 609 in balanta trebuie sa am totalul disconturilor de pe facturi (cele cu minus) nu?
Va multumesc va rog ajutat-ma sa-i dau de cap
Asa a fost conceput programul dar Intr-un final ies bine soldurile. Contul 473 se inchide si creditul ct 401 se diminueaza cu valoare reducerii primite iar in rulajul contului 609 aveti reducerile acordate.