avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... VENITURI NEIMPOZABILE ANUL 2011
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

VENITURI NEIMPOZABILE ANUL 2011

Suntem o Intr.Indiv. avand ca obiect de act. cult.cerealelor (cod caen 0111) si am dori sa stim daca in categoria veniturilor neimpozabile in anul 2011 se cuprind şi formele de sprijin acordate din bugetul de stat şi din fonduri externe nerambursabile în conformitate cu legislaţia internă şi reglementările europene de exemplu:
- ajutoarele de stat acordate producătorilor agricoli, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr.14/2010 privind măsuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producătorilor agricoli, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 74/2010, cu completările ulterioare, începând cu anul 2010, potrivit actelor normative de aprobare a respectivelor ajutoare de stat.
- sprijinul acordat producătorilor agricoli sub forma schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare potrivit Ordonanţei de urgenţă nr.125/2006 pentru aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură începând cu anul 2007

Cel mai recent răspuns: DOAR_NOI , utilizator 20:47, 28 Martie 2012
4^1. În categoria veniturilor neimpozabile se cuprind şi formele de sprijin acordate din bugetul de stat şi din fonduri externe nerambursabile în conformitate cu legislaţia internă şi reglementările europene de exemplu:

- ajutoarele de stat acordate producătorilor agricoli, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr.14/2010 privind măsuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producătorilor agricoli, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 74/2010, cu completările ulterioare, începând cu anul 2010, potrivit actelor normative de aprobare a respectivelor ajutoare de stat.

- sprijinul acordat producătorilor agricoli sub forma schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare potrivit Ordonanţei de urgenţă nr.125/2006 pentru aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură începând cu anul 2007, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 139/2007, cu modificările ulterioare şi pentru modificarea art.2 din Legea nr.36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură şi actelor normative date în aplicarea acesteia;



Sa intelegem ca pentru anul 2011 aceste venituri sunt neimpozabile ?
Da, in opinia mea sunt venituri neimpozabile in anul 2011 precum si in anii anteriori, intrucat prevederea se regaseste in normele date in aplicarea art.42, norme care nu vin decat sa dezvolte (explice) articolul respectiv si nu sa il modifice. Faptul ca HG 50 a aparut in anul 2012, nu are relevanta in ceea ce priveste aplicarea acesteia in timp (daca nu este vreo dispozitie expresa, ceea ce nu este cazul aici), intrucat norma este data in aplicarea unui articol in vigoare si asa trebuie privita.
Va multumesc!
ce sa intelegem ?ca pentru aceste forme de sprijin in agricultura primite de PFA, II,IF, NU se considera venit impozabil in timp ce la SC.... SRL se considera impozabil ? Dupa cate stiu
aceste venituri se impoziteaza si cei de la finante nu au alte optiuni decat impozitarea din orice sursa a veniturilor ,conform Cod Fiscal. La art,42 CF venituri neimpozabile, si in Norme ,unde ati citit dvs.ca aceste sume nu se impoziteaza ?
OUG 117/2010 ,nici atat nu spune despre aceste sume din subventii pentru agricultura ca ar fi neimpozabile...din contra, zice ca se impoziteaza si tichetele -cupoanele de masa- acordate salariatilor ,considerate ca venit al persoanelor fizice..Va rugam, rorodidi ,mai explicit si mai clar la actul normativ ,care nu impoziteaza aceste venituri... multumim...

Alte discuții în legătură

Impozit fonduri europene savuadrian63 savuadrian63 - Am accesat fonduri europene prin masura 112 - instalarea tinerilor fermieri. Cum sunt impozitate aceste fonduri ? (vezi toată discuția)
Impozitare subventii apia ContSters314374 ContSters314374 suntem un II, vrem sa stim daca subventiile apia pentru agricultura se impoziteaza cu 16%. Multumim (vezi toată discuția)
Impozitare plati compensatorii in agricutura NarcisVramulet NarcisVramulet Buna ziua. Va rog sa ne acordati un sfat. Am primit bani din fonduri europene in urma unui proiect. Aceste fonduri sunt o compensare la pierderile pe care le ... (vezi toată discuția)