avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Depasire plafon 119.000 - cum trebuie procedat?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Depasire plafon 119.000 - cum trebuie procedat?

Va rog o lamurire,
in februarie am ajuns la plafonul de 119.000 lei, care este procedura pentru a deveni platitor de tva si ce documente trebuiesc depuse pana la 10 martie?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 08:25, 4 Martie 2012
depuneti decl. 010 la administratia financiara insotita de balanta de verificare la feb 2012.
xerxes a scris:

depuneti decl. 010 la administratia financiara insotita de balanta de verificare la feb 2012.


multumesc
dar pana cand se primeste acel RO cum se factureaza, fara tva?
asta inseamna ca se va depasi cu mult acel plafon
codul de tva va fi valabil incepand cu data de 1 aprilie.
pana la 31 martie, inclusiv veti aplica regimul special de scutire.

si nu uitati:

pct. 61 din normele de aplicare ale codului fiscal

(10) În sensul art. 152 alin. (9) din Codul fiscal, persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de taxă prin opţiune conform prevederilor art. 152 alin. (3), coroborate cu prevederile art. 153 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, şi persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de taxă în cazul depăşirii plafonului de scutire în termenul stabilit la art. 152 alin. (6) din Codul fiscal au dreptul la ajustarea taxei deductibile aferente:

a) bunurilor aflate în stoc şi serviciilor neutilizate, constatate pe bază de inventariere, în momentul trecerii la regimul normal de taxare;

b) activelor corporale fixe, inclusiv bunurilor de capital pentru care perioada de ajustare a deducerii nu a expirat, precum şi activelor corporale fixe în curs de execuţie, constatate pe bază de inventariere, aflate în proprietatea sa în momentul trecerii la regimul normal de taxă. În cazul activelor corporale fixe, altele decât bunurile de capital, se ajustează taxa aferentă valorii rămase neamortizate la momentul trecerii la regimul normal de taxă. În cazul bunurilor de capital se aplică prevederile art. 149 din Codul fiscal;

c) achiziţiilor de bunuri şi servicii care urmează a fi obţinute, respectiv pentru care exigibilitatea de taxă a intervenit conform art. 134^2 alin. (2) lit. a) şi b) din Codul fiscal înainte de data trecerii la regimul normal de taxă şi al căror fapt generator de taxă, respectiv livrarea/prestarea, are loc după această dată.

(11) Ajustările efectuate conform alin. (10) se înscriu în primul decont de taxă depus după înregistrarea în scopuri de taxă conform art. 153 din Codul fiscal a persoanei impozabile sau, după caz, într-un decont ulterior.

xerxes a scris:

codul de tva va fi valabil incepand cu data de 1 aprilie.
pana la 31 martie, inclusiv veti aplica regimul special de scutire.[...]


ok, am inteles
ce nu am inteles este cat mai pot factura pana la data de 31 martie inclusiv? daca deja am ajuns la plafon


EDITAT CITATUL DE MODERATOR.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
puteti factura cat mai mult :)

Alte discuții în legătură

Recuperare tva animis animis Buna seara, anul trecut am achizitionat un utilaj din Ungaria a carui valoare era 20.000 euro. In acest sens firma fiind neplatitoare de TVA in tara s-a ... (vezi toată discuția)
Completare corecta a decontului de tva miki24 miki24 Buna ziua (10) În sensul art. 152 alin. (9) din Codul fiscal, persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de taxă prin opţiune ... (vezi toată discuția)
Deducere tva simona milena simona milena daca o firma devine platitoare de tva la cerere incepand cu 01.06.2010 i se poate deduce tva-ul la o factura din data de 03.05.2010? (vezi toată discuția)