avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate nerevizuibila
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate nerevizuibila

Sunt pensionata pe caz de boala cu diagnostic neo mamar,st.3 operat cu mastectomie totala si m-ar interesa daca as putea beneficia de pensie de boala fara revizuire la 12 luni pana la varsta de pensionare(acum am 45 ani).Mentionez ca am stadiul de cotizare in grupa I,10 ani si 4 luni,in grupa II,7 ani si 3 luni,conditii normale 8 ani si 10 luni si 20 zile.Stagiul aferent gradul I si II,6ani si 9 luni si stagiul asimilat(alte drepturi)asigurari sociale 3 luni si 19 zile.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:07, 20 Martie 2012
Trebuie sa mai spuneti si data nasterii.
data nasterii e 08 05 1966
Potrivit art. 79 din Legea nr. 263/2010, nu sunt supusi revizuirii medicale periodice pensionarii de invaliditate care:
1. prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca. Indeplinirea acestei conditii o constata medicul de la comisia de expertiza medicala, emitand o decizie in acest sens, dupa ce obtine avizul INEMRCM.

2. au implinit varstele prevazute de lege pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta. Varsta standard de pensionare prevazuta de Legea nr. 263/2010 este de 62 de ani si 11 luni.

3. au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare. Nu indepliniti aceste conditii, intrucat nu ati realizat stagiul complet de cotizare de 34 de ani si 8 luni si nu ati implinit varsta de 57 de ani si 11 luni.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
va mai deranjez cu o intrebare.mama mea are o pensie de urmas de pe urma deccesului tatalui meu de 400 si o pensie de la colectiv C.A.P. si a primit la amindoua cupoane de pensii cupoane de calatorie cu reducere de 50 % intrebare e E NORMAL SAU TREBUIE SA DAM UN RIND INAPOI LA OFICIU DE PENSII? va multumesc
Nu inteleg cum de primeste mama dvs. doua pensii. Trebuie sa mergeti la casa de pensii si sa reglati problema. In sistemul public de pensii nimeni nu are voie sa primeasca doua pensii.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Pensionescu Pensionescu Buna ziua ! Va rog frumos sa ma lamuriti in legatura cu intocmirea dosarului de pensionare de invaliditate. Situatia este urmatoarea; Lucrez la o fabrica de ... (vezi toată discuția)
Obinerea gradului i de invaliditate miha0980 miha0980 Buna ziua. Va rog sa mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a obtine grad I de invaliditate ( mai precis care sunt ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)