In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de de lege in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
Sporul este de minim 75% din salariul de baza. .
Va redau mai jos textele de lege : Art. 123 C.mun.
(1) In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de art. 122 alin. (1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
(2) Sporul pentru munca suplimentara, acordat in conditiile prevazute la alin. (1), se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
Pentru sectorul bugetar, Legea nr.283/2011:
Articolul 7(1): În anul 2012, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător.
....
cm spune ca munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia/daca acest lucru nu este posibil se adauga acest spor/cei de la plan sustin ca se pot da libere in timp de un an.
Orice clauza contrara dispozitiilor legale este lovita de nulitate ... prin urmare, nu exista o astfel de prevedere cum va spun cei de la departamentul respectiv ... sa va indice cadrul legal al sustinerii lor.
Ore suplimentare
coco99
o societate privata sau bugetara cu cat ar trebui sa plateasca minim orele suplimentare si sau pot face diferente intre zilele normale si sambata si dumineca? (vezi toată discuția)