avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art.55,lit.b ( acordul partilor ) Codul Muncii- Este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art.55,lit.b ( acordul partilor ) Codul Muncii- Este obligatoriu ca cererea sa fie semnata de ambele parti ? sau se poate da acord verbal !


Situatie: si speta in litigiu...
1) .Art.55 lit.b din Codul muncii se refera la incetarea contractului individual de munca cu acordul partilor.
Un patron desface Contractul individual de munca potrivit art 55 lit b. ( acordul partilor ) Il depune prin revisal la I.t.m.
Angajatul habar nu are de acest acord. Merge la serviciu si patronul il da afara direct si nu-l mai primeste. Fara nici o explicatie.
Angajatul nu a avut cunostiinta de asa ceva.De semnat nici nu se pune problema..
Patronul sustine ca nu avea nevoie de acordul scris al angajatului. Spune si sustine ca: A avut acordul verbal... ????
Ce si cum este normal.???? Pe acest acord art.55 lit.b nu esxista semnatura angajatului.......

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 6 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, Codul muncii nu reglementeaza cum trebuie sa fie exprimat acest acord scris sau verbal in cazul incetarii c.i.m. in baza art.55 lit.bC.mun. si nici care este procedura in cazul unei astfel de incetarii...

In practica, salariatul depune o cerere in acest sens si angajatorul o aproba ... si reciproc este posibil ...angajatorul sa solicite acest lucru si salariatul sa fie de acord ... Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.:)

Acordul de voinţă referitor la încetarea contractului individual de muncă potrivit art. 55 lit. b, trebuie să respecte aceleaşi reguli valabile şi la încheierea contractului respectiv; astfel, părţile, în cunoştinţă de cauză, trebuie să exteriorizeze concret şi precis voinţa de încetare a contractului şi să nu intervină vreo cauză care să conducă la afectarea voinţei părţilor din cauza existenţa unui viciu de consimţământ. Astfel, acordul părţilor trebuie consemnat în scris
Concluzia este ca acest agajat sa trezit dat afara de la seviciu ! Salariatul a aflat dupa 45 zile ca incetase acest cim. Saracul de el , habar nu a avut ! Se mai poate face ceva? deja au trecut 65 zile ? Chiar daca il da in judecata pe patron eu iam spus ca nu are sa castige. Dar el sustine ca nu a vazut acel acord.
Si daca ar ajunge in instanta de judecata ce sanse ar avea angajatul ? eu am scris si sustinut ca sansele sunt NULE
A primit decizia de incetare a raportului de munca? ... daca da , cand?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Niciodata nu a primit aceasta decizie ! A mers la itm sa verifice. Itm a facut un control la firma si ia raspuns in luna noiembrie 2011. Ca are aceasta decizie.. El angajatul efectiv nu a mai fost primit la munca de pe data de 10 octombrie 2011

Alte discuții în legătură

Bună ziua, o demisie ,,cu acordul partilor" depusa prin e-mail ... sarbumarinviorica sarbumarinviorica Bună ziua, O demisie ,,cu acordul partilor\" depusa prin e-mail fără nr de înregistrare care este pusa în aplicare este un doc legal? (vezi toată discuția)
Buna dimineața! Întrebare, va rog: sunt angajata la actualul ... nmg30 nmg30 Buna dimineața! Întrebare, va rog: sunt angajata la actualul loc de munca din 01.07.2022. Au trecut cele 90 zile considerate perioada de proba. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Somare depunere demisie utilizatornou_2014 utilizatornou_2014 Buna ziua, Sora mea este angajata la o banca pe un post de recuperator creante de 11 ani. Pe fiecare luna au targeturi, enorm de mari de indeplinit, din ce ... (vezi toată discuția)