avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune

Buna ziua am si eu o intrebare..luna trecuta pe data de 22 am insotit-o pe mama mea la tribunal pentru procesul ei cu tatal meu,akolo martora tatalui..sora lui cand am iesit ia-m adresat o intrebare si ea a sarit la mine si mi-a dat o palma,si m-a amenintat si injurat...am despus plangere la politie,si acum am aflat ca ea..sora tatalui a depus si ea plangere penala la parchet ca eu impreuna cu mama mea am lovit-o pe ea ceea ce este fals e tocmai invers...mentionez faptul ca la locul faptei erau tatal meu si avocatul tatalui care o sustin amandoi..acum as vrea sa stiu cum sa procedez si ce sa fac am 18 ani nu stiu unde sa ma duc si cum sa rezolv aceasta problema impreuna cu mama mea,si ce as putea sa patesc? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Crinutza777 , utilizator 17:06, 13 Martie 2012
d-voastra nu o sa patiti nimic, este nevoie de un certificat medico legal in astfel de cazuri, pentru astfel de "evenimente" politia nu prea face nimic nici de o parte nici de cealalta.
Eu am certificat medic-o legal care atesta ca am fost lovita insa nu au fost nevoie de zile de ingrijiri medicale si am inteles ca dupa cate zile de ingrijiri am atunci se ia in considerare certificatul...daca eu nu am nici o zi dar atesta faptul ca am fost lovita este de folos?
Da, sigur ca da, avem infractiunea prev de legislatia penala romana, de la art 180 Cp : Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.

Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 11 şi 21 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
Va fi folositoarea doar alin 1.
Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Am scris tot articolul pt orice eventualitate in cazul in care v-ar oferi informatii suplimentare.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
Filip Alexandru, utilizator
Am inteles va multumesc dar ea daca are martori si certificat medico legal fals eu voi primii amenda penala sau inchisoare?martori eu nu am decat pe mama mea...:(
Martorii sunt cei care se afla la fata locului, deci si tatal dvs si avocatul, pe langa mama. E greu de crezut ca avocatul o sa faca vreo marturie mincinoasa si o sa relateze altceva decat s-a intamplat avand in vedere ca isi risca profesia.
De asemenea, este aproape imposibil sa scoata un certificat medico-legal fals, aceste certificate emana de la un institut serios care nu emite acte false.
Nu se face inchisoare pt o astfel de infractiune.

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Probare acte lovire wiki38 wiki38 Pentru probare lovirii unei persoane sunt suficienti doar martori sau obligatoriu si un Certificat Medico-Legal care sa confirme acele leziuni reclamate, ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal Ionel Constantin Ionel Constantin buna seara...as vrea si eu o parere despre un certificat medico-legal.mi au dat 14 zile de ingrijiri medicale .ce sanse am sa castig cu acest document in ... (vezi toată discuția)