avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită DATORIE STAT
Discuție deschisă în Executare silită

DATORIE STAT

Buna ziua
Va deranjez pentru un subiect nu tocmai placut, dar la care sper sa gasesc o rezolvare cat mai usoara (si posibila).
Sotul meu detine un SRL cu datorie la stat de 32.000 lei (iar cu penalizari de 50.000 lei). Am primit o citatie si am vb cu un inspector specializat pentru a ne spune ce este de facut. Raspunsul acestuia a fost ca in maxim 2 luni sa achitam datoria daca nu sotului meu i se va face dosar penal.
Vreau sa mentionez ca asa cum reiese si din situatiile financiare ale firmei, aceasta nu a fost pe profit decat incepand cu luna iunie 2011, pana atunci, respectiv 2006-2010 a fost in pierdere.
Obiectul de activitate il reprezinta "transport persoane in regim taxi", adica detinem de la primarie licente taxi-pe Bucuresti.
Intrebarea mea este daca nu se poate esalona acesta datorie, si daca da, care este procedura-deoarece vrem sa achitam insa este imposibil sa platim aceasta suma intr-un timp asa scurt, mai ales ca bancile nu ofera imprumuturi firmelor in situatia noastra(cu datorii catre stat).
Si daca nu putem achita in termenul dat , sotului meu i se poate face dosar penal?

Va multumesc frumos si astept sfatul dvs.

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala! urgent! monalisa1500 monalisa1500 am avut un srl pe care l-am inchis din cauza datoriile catre stat, care din cauza majorarilor, penalizarilor au ajuns la 150.000 lei. am luat tepe de la ... (vezi toată discuția)
Cauza civila pierduta in italia- onorariu avocat de achitat Angel258 Angel258 Sotul meu si eu (nominati impreuna) am pierdut o cauza civila in Italia, in primul grad, din cauza avocatului apararii si mai ales al expertului delegat ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont. ce solutie am? Cristina Vasile Cristina Vasile O firma s-a pomenit cu poprire pe conturile din banca si trezorerie pentru suma de 29.000 lei neachitata la bugetul statului. In acest caz, dupa cum se stie, ... (vezi toată discuția)