Care ar fi temeiul de drept pentru a promova o actiune in instanta pentru anularea unei clauze abuzive dintrun contract de credit cu o banca?
Pe langa disp. Legii 193/2000 ce ar mai trebui sa invoc ca temei de drept pt aceasta actiune?
Este necesar ca imprumutatul sa se adreseze mai intai OPC, sau se poate duce direct cu actiune in instanta?
Banca a modificat dobanda fara sa notifice imprumutatul, unilateral si fara sa-i trimita acel grafic de rambursare a ratelor.
In opinia mea ar fi indicat ca, imprumutatul sa se adreseze mai intai reprezentantilor Oficiului pentru Protectia Consumatorului pentru ca acestia sa verifice legalitatea conditiilor in care banca a acordat creditul, fiind reclamate clauzele abuzive, publicitatea inselatoare, aplicarea unor dobanzi si comisioane in mod unilateral fara notificare, etc. OPC-ul va trebui sa verifice sesizarea, sa efectueaze controlul si sa aplice sanctiuni.Sigur, aceste sanctiuni (procesul verbal) vor putea fi contestate de banca in instanta, dar va veti putea prevala de p.v. de sanctionare a bancii de catre OPC in actiunea in justitite a imprumutatului precum si de raspunsul primi de acesta de la OPC.
Multumesc.
Dar in situatia in care ma hotarasc sa merg direct in instanta (fiindca sincer, nu vad de ce nu as face-o!),care este temeiul de drept pentru aceasta actiune?
Dosarul de credit
bibicu_56
buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca eu, in calitate de client al unei banci comerciale cu un credit ipotecar in derulare, pot consulta dosarul meu de credit ... (vezi toată discuția)