avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Importuri extracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Importuri extracomunitare

Buna ziua,
Fac parte dintre "victimele" recesiunii economice prin care trece Romania de ceva vreme. Dupa ce am lucrat douazeci de ani la o multinationala au ajuns ei la concluzia ca nu mai au ei nevoie de mine, si uite asa am ajuns somer, in cautarea unui loc de munca, iar mai apoi fara ocupatie.
De ceva timp ma gandesc sa infiintez o societate, sau PF pentru a face importuri extracomunitare, in scopul vanzarii pe un site dedicat pe care deja il am, si care are cateva sute de vizitatori unici pe zi.
Din pacate locuiesc intr-o localitate mai mica si nu am reusit sa consult un contabil care sa detina informatii despre importuri.
Nu am niciun fel de informatii economie, de contabilitate etc.
Va rog sa ma ajutati cu informatii in ceea ce ma intereseaza:
1.Ce conditii si formalitati trebuie sa indeplineasca o societate pentru a realiza importuri extracomunitare?
2.Ce taxe se platesc, se plateste TVA pentru produsele importate daca societatea nu va fi platitoare de TVA?
Stiu ca par naiv prin ceea ce incerc sa fac, dar cred ca nu mai este vorba de a prospera ci doar de a supravietui. As incerca acest lucru si datorita faptului ca deja am site-ul, cumpararea de la intermediari nu este posibila ca se obtin deja preturi prea mari, dar si datorita faptului ca in Romania nu gasesti colaboratori seriosi: in urma unei afilieri am facut magazinului respectiv vanzari de 35.000 Lei si am primit pentru munca depusa 500 Lei.
Sper ca ma veti putea ajuta cu informatii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:40, 14 Martie 2012
1. pentru efectuarea tuturor operatiunilor vamale de import - export, este necesara obtinerea numarului EORI, numar unic de inregistrare si identificare a operatorilor economici din tarile membre de la autoritatea vamala (OPANAF 1554/2009)

2. se platesc taxe vamale si tva indiferent daca importatorul este sau nu platitor de tva.
platitorii de tva au drept de deducere a tva achitata catre autoritatile vamale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa din turcia ContSters336849 ContSters336849 Buna ziua, Am deschis o societate platitoare de tva si doresc sa aduc marfa si materie prima din Turcia, ce pasii trebuiesc urmati, ce declaratii trebuie ... (vezi toată discuția)
Import export extracomunitar hope2011 hope2011 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: firma din Romania importa bunuri de la un partener dintr-o tara extracomunitara si le exporta catre alt partener din ... (vezi toată discuția)
Registru intracomunitar proficont21 proficont21 O societate care este neplatiroare de TVA si importa marfa in valoare de 5000 EUR din Ungaria necesita inregistrarea in Registru Intracomunitar (vezi toată discuția)