avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Marfa din Turcia
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Marfa din Turcia

Buna ziua,
Am deschis o societate platitoare de tva si doresc sa aduc marfa si materie prima din Turcia, ce pasii trebuiesc urmati, ce declaratii trebuie depuse si monografie contabila ?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 23:07, 24 Noiembrie 2014
Orice societate poate efectua importuri, indiferent de faptul ca este sau nu este inregistrata in scopuri de TVA.
Pentru efectuarea unei operatiuni de import, o persoana impozabila trebuie sa obtina un numar unic de inregistrare si identificare, denumit EORI, care se utilizeaza:
- drept referinta comuna in relatiile cu autoritatile vamale de pe intregul teritoriu al Uniunii Europene;
- pentru schimbul de informatii intre autoritatile vamale si intre autoritatile vamale si alte autoritati.
Numarul EORI este doar un numar de inregistrare si identificare in evidenta informatica organizate la nivel de vama a operatorilor economici si a altor persoane.
Obtinerea acestui cod nu scuteste pe importator de la plata obligatiilor vamale reprezentand taxe vamale, comisioane si TVA.
In vama pe baza declaratiei vamale de import veti plati comisioanele, taxele vamale si TVA-ul in vama.
Suma TVA datorata in vama se calculeaza la o baza de impozitare formata din valoarea facturii externe la care se adauga comisioanele si taxele vamale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma neplatitoare de tva - achizitii din china anairam_unid anairam_unid Buna ziua O firma neplatitoare de TVA poate face achiztie din China? Ce declaratii trebuiesc depuse pt aceasta acizitie(sin in cat timp)? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Tva import non-ue 2013 galer99 galer99 Buna ziua! Intrebarea mea se refera la taxele achitate in cazul unui import din afara UE. Astfel anul trecut era anuntat ca noile modificari a codului ... (vezi toată discuția)
Importuri extracomunitare PracticMan PracticMan Buna ziua, Fac parte dintre \"victimele\" recesiunii economice prin care trece Romania de ceva vreme. Dupa ce am lucrat douazeci de ani la o multinationala au ... (vezi toată discuția)