am depus astazi 7000 .la o banca, si m-a sunat ca nu am voie decat 5000 sa merg sa retrag diferenta si sa depun maine 2000 lei.Asa stiam si eu ca fara document atasat poti depune pina la 9.999 lei,peste se poate depune insotit numai de un act(factura,contract etc.intre parti )
Sa o las asa cum am depus ? sau sa retrag cum m-au sunat ei ?
Conform O.G. 15/1996 ,art.5 alin (2), lit.c) - modificat de Legea 507/2004 :
Platile in numerar catre persoane juridice sunt admise in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei
Platile in numerar catre o singura persoana juridica sunt admise in limita unui plafon zilnic de 5.000 lei
Doamna vorbeste de depunere direct in contul altei persoane juridice. Nu aveti plafon ptr asa ceva conf OG 15/1996. Aceasta este exceptie de la prevederile alin. 2 lit. c "depunerile in conturile altor persoane juridice, deschise la societatile comerciale bancare, care pot fi facute de alte persoane juridice, neplafonat"
@mariana: trimiteti la banca extras din OG. Din pacate, nu toti functionarii bancari stiu sa citeasca o lege. Eventual marcati acest alineat.:) .
Reg.casa
bubby
Buna ,
am o factura de 15.000 lei de la cabinet individual , va rog sa-mi spuneti daca pot plati cu numerar suma de 10000 lei intr-o zi .
multumesc (vezi toată discuția)