avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suma maxima de plata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suma maxima de plata

Buna ziua,
stie cineva care este suma maxima zilnica pe care o societate o poate depune numerar in contul altei socioetati ?
Cel mai recent răspuns: marianaluminita , utilizator 11:56, 16 Martie 2012
10.000 lei
din cate stiu eu 10.000 de ron este plafonul de casa.....
in cont se poate pune oricat !
am depus astazi 7000 .la o banca, si m-a sunat ca nu am voie decat 5000 sa merg sa retrag diferenta si sa depun maine 2000 lei.Asa stiam si eu ca fara document atasat poti depune pina la 9.999 lei,peste se poate depune insotit numai de un act(factura,contract etc.intre parti )
Sa o las asa cum am depus ? sau sa retrag cum m-au sunat ei ?
Conform O.G. 15/1996 ,art.5 alin (2), lit.c) - modificat de Legea 507/2004 :

Platile in numerar catre persoane juridice sunt admise in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei
Platile in numerar catre o singura persoana juridica sunt admise in limita unui plafon zilnic de 5.000 lei
Doamna vorbeste de depunere direct in contul altei persoane juridice. Nu aveti plafon ptr asa ceva conf OG 15/1996. Aceasta este exceptie de la prevederile alin. 2 lit. c "depunerile in conturile altor persoane juridice, deschise la societatile comerciale bancare, care pot fi facute de alte persoane juridice, neplafonat"

@mariana: trimiteti la banca extras din OG. Din pacate, nu toti functionarii bancari stiu sa citeasca o lege. Eventual marcati acest alineat.:) .

Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
jade_0923, utilizator

Alte discuții în legătură

Reg.casa bubby bubby Buna , am o factura de 15.000 lei de la cabinet individual , va rog sa-mi spuneti daca pot plati cu numerar suma de 10000 lei intr-o zi . multumesc (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri intre srl si pf morfeus28 morfeus28 Buna ziua.Daca o persoana juridica vinde bunuri din firma sa catre o persoana fizica si totalul bunurilor pe factura este 15000 ron,ce suma poate sa incaseze ... (vezi toată discuția)
Plafon maxim plati prin casierie euroguadasol euroguadasol Va rog sa imi spuneti daca mai exista acel plafon maxim de 5000 de lei de plati prin casierie catre furnizori. Vreau sa stiu exact ce spune legea. cat am voie ... (vezi toată discuția)