avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Rezultate autopsie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Rezultate autopsie

In cat timp se elibereaza rezultatul autopsiei unui bebelus?Au trecut 2 luni de la autopsie iar astazi cand am fost sa iau rezultatul am fost pusa sa completez o cerere care se aproba,citez :*in termen legal de 30 de zile*.
Mentionez ca ni s-a spus ca rezultatele vor fi gata in 3 saptamani dar nu ne-a spus nimeni de cereri si alte minuni.Au trecut 2 luni si trebuie sa mai astept inca o luna acum??????
Cererea dvs. trebuia depusa inca de cand ati aflat cat ar dura pana puteti obtine rezultatele examenului anatomopatologic. Deasemenea cererea dvs. trebuie aprobata deoarece rezultatele autopsiei medico-legale, se comunica doar organelor care au solicitat efectuarea acesteia.

Ordinul Nr. 1134/C-255 din 25 mai 2000 pentru aprobarea Normelor procedurale privind efectuarea expertizelor, a constatarilor si a altor lucrari medico-legale, contine toate informatiile care va intereseza.
Multumesc mult pt rasp.As mai avea o intrebare,daca puteti sa imi raspundeti.Eu am nevoie de acea autopsie pt ca doresc sa dau in judecata o asistenta pt malpraxis.
Am nascut pe data de 13 ian 2012 o fetita,la 36 de sapt de sarcina.Am fost operata de urgenta.De la 32 de sapt pana la 36 cand am nascut am fost in spital internata cu risc de nastere prematura.In data de 13 ian la ora 13 am anuntat asistenta de serviciu ca nu mi-a miscat deloc copilul,iar ea in loc sa anunte medicul de garda m-a ascultat cu o palnie pe burta ,numai doctorii fac asta,si mi-a zis ca ii aude bataile inimii si e bine.La ora 17 am mers iar si am anuntat-o ca nici pana atunci nu a miscat si ea nici atunci nu a chemat doctorul,mi-a zis ca e mai lenesa.La ora 7 cand s-a schimbat tura,asistenta care a venit a chemat doctorul de garda care m-a ascultat cu acea palnie pe burta si nu a auzit nimic,m-a luat la ecograf unde a vazut ca fetita era strangulata cu cordonul si de aceea nu miscase in acea zi.Am fost operata de urgenta,a trait doar 1 sapt in coma fetita mea.
Am un martor,o colega de salon care avazut cand am anuntat asistenta de 2 ori ca nu a miscat copilul.
As vrea sa stiu daca se poate face un caz din asta.
Va multumesc
In Legea nr. 25/2006, Malpraxis-ul este definit la al (1), lit (b) ca fiind:

Art. 642 - Răspunderea civilă a personalului medical


(1) În sensul prezentului titlu, următorii termeni se definesc astfel:

a) personalul medical este medicul, medicul dentist, farmacistul, asistentul medical şi moaşa care acordă servicii medicale;

b) malpraxisul este eroarea profesională săvârşită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare şi farmaceutice.

(2) Personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse din eroare, care includ şi neglijenţa, imprudenţa sau cunoştinţe medicale insuficiente în exercitarea profesiunii, priii acte individuale în cadrul procedurilor de prevenţie, diagnostic sau tratament.

(3) Personalul medical răspunde civil şi pentru prejudiciile ce decurg din nerespectarea reglementărilor prezentului titlu privind confidenţialitatea, consimţământul informat şi obligativitatea acordării asistenţei medicale.

(4) Personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei şi atunci când îşi depăşeşte limitele competenţei, cu excepţia cazurilor de urgenţă în care nu este disponibil personal medical ce are competenţa necesară.

(5) Răspunderea civilă reglementată prin prezenta lege nu înlătură angajarea răspunderii penale, dacă fapta care a cauzat prejudiciul constituie infracţiune conform legii.

Din ceea ce descrieti este vorba de malpraxis comis din culpa comisiva (nepricepere) cat si culpa omisiva, adica asistenta nu a intreprins actiunea necesara si solicitata de dvs.

In cazul in care cererea dvs. nu va fi aprobata in vederea eliberarii rezultatului autopsiei, avand in vedere ca instanta este investita cu judecarea cazului de malpraxis, aceasta poate solicita spitalului orice document ar fi lamuritor pentru solutionarea cauzei.

Intrucat este vorba de moartea unui pacient, ne aflam in prezenta infractiunii de omor din culpa, sanctiunea fiind pedeapsa cu inchisoarea cu sau fara suspendare si plata unor daune morale pentru dvs.

Aveti nevoie de un avocat cu experienta in cazuri de malpraxis, de timp si bani.
Multumesc pt raspuns
As mai avea si eu o intrebare:conteaza cand este inaintat cazul meu in instanta?Adica momentan nu avem bani pt a face asta,putem peste 6-7 luni sa inaintam cazul?Adica exista vreun termen obigatoriu sau se poate inainta oricand?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu sau discriminare _Alin_ _Alin_ 1) Daca un functionar public dintr-o institutie publica a statului[u] emite un act fara sa verifice sau fara sa argumenteze in baza carei legi [/u]nu da ... (vezi toată discuția)
Caz medical - actionare in instanta viorel1304 viorel1304 Recent am fost operat la o clinica privata in urma careia a aparut o complicatie specifica tipului de interventie dar despre care nu am fost informat si am ... (vezi toată discuția)
Caz de malpraxis LAURA-ELENA LAURA-ELENA Am solicitat la IML un act constatator, prin care sa se dovedeasca faptul ca niciodata n-am suferit hernie de disc si am fost operata inutil de doua ori si mi ... (vezi toată discuția)