avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ridicarea unui sechestru pus de Tribunalul Militar - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ridicarea unui sechestru pus de Tribunalul Militar - pe cine chem in judecata?

Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta. Pe vremea comunismului s-a pus un sechestru de catre Tribunalul Militar (pe vremea aceea) pe un imobil, urmand ca dupa achitarea debitului, sa fie imobilul sa fie degrevat de sarcini. Ratele au fost platite integral in 1985, iar acum trebuie ridicat sechestru de pe imobil pentru a putea fi vandut de catre proprietar.
Intrebarea mea este cum se poate ridica sechestru pt ca la cadastru si intabulari este mentionat, si desi am prezentat toate chitantele pt a demostra achitarea integrala a debitului ni s-a spus ca nu se poate ridica decat in urma unei hotarari judecatoresti.
Puteti sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez?
Multumesc anticpat!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
vladutza50, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 07:53, 2 Aprilie 2012
chemati in judecata creditorul si oficiul de cadastru (ptr opozzabilitate) si cereti sa se constate achitarea integrala a debitului si sa se dispuna radierea sechestrului.
sau creditorul sa dea o declaratie ca si-a primit banii si este de acord cu radierea sechestrului (declaratie notariala).
Pai cine este creditorul in cazul asta? Statul prin cine? A fost un dosar penal unde proprietarul imobilului a fost condamnat pe atunci siobligat la plata debitului si pana la achitarea lui i s-a pus acest sechestru. Pe cine sa cheme in judecata?
in contul cui ati platit banii?
In contil IAPL Amzei, care a fost desfiintata in 1990, deci nu mai exista.
Eu nu inteleg de ce va cer o hotarare judecatoreasca.
Din ce motiv nu recunosc plata datoriei?
Depuneti o cerere la cadastru si daca nu vor lua in seama chitantele veti deschide procesul.

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe apartament la cadastru nicusor-2015 nicusor-2015 Buna seara ,am o intrebare va rog,am un apartament si are sechestru pus la oficiul de cadastru si nu l pot vinde.Ce ma sfatuiti sa fac?Sa dau banca in ... (vezi toată discuția)