avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Revocarea accesului la serviciul de depunere online
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Revocarea accesului la serviciul de depunere online

În articolul de mai jos, Direcţia Generală a Finanţelor Publice informează contribuabilii, deţinători de certificate digitale pentru semnătură electronică, despre procedura de revocare a accesului la serviciul de depunere online.

1. Dacă revocarea dreptului de utilizare a serviciului „Depunere declaraţii online” se solicită de titularul certificatului calificat, atunci acesta completează formularul 151 „Cerere pentru revocarea dreptului de utilizare a serviciului Depunere declaraţii online”, care se descarcă de la adresa [ link extern ] .

2. Dacă revocarea dreptului de utilizare a serviciului se solicită de o persoană diferită de persoana pentru care acest drept a fost obţinut, formularul 151 se depune în format hârtie, semnat şi ştampilat de către contribuabil, la unitatea fiscală în a cărei rază contribuabilul îşi are domiciliul fiscal. Cererea va fi însoţită de:

- actul de autorizare a funcţionării contribuabilului, în original şi copie;

- documentul de identitate al persoanei care solicită revocarea certificatului digital, în original şi copie;

- împuternicire eliberată de contribuabil, din care rezultă dreptul solicitantului de a revoca dreptului de utilizare a serviciului Depunere declaraţii online.

Atenţie! Prin formularul 151 nu se anulează certificatul digital, ci doar dreptul de acces la serviciul de depunere declaraţii fiscale online.

Persoanele interesate pot consulta websiteul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la adresa www.anaf.ro, secţiunea Declaraţii electronice/ Informaţii depunere declaraţii/ Instrucţiuni de utilizare a serviciului de depunere a declaraţiilor.

Alte discuții în legătură

Comunicat anaf- depunerea declaratiilor fiscale 100, 300 si 710 incepand cu luna noiembrie  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că, pentru îmbunătăţirea serviciului de depunere a declaraţiilor fiscale prin metode ... (vezi toată discuția)
Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. obtinere. etape. - atentie! din 1 iulie 2011 declaratia 112 se depune doar online! Valentin_buzau Valentin_buzau [b]Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. Obtinere. Etape. - Atentie! Din 1 iulie 2011 Declaratia 112 se depune doar ONLINE! ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca o societate poate avea doua semnaturi electronice, pe doua calculatoare, pentru depunerea declaratiilor la ANAF. (vezi toată discuția)