avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termenul de prescriptie pentru lucrari executate fara ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termenul de prescriptie pentru lucrari executate fara autorizatie de constructie

Exista vreun termen de prescriptie pentru lucrari executate la un apartament, fara autorizatie de constructie?
Potrivit art.31 din Legea nr.50/1991 privind disciplina in constructii, dreptul de constatare a contraventiilor si de aplicare a amenzilor se prescrie in termen de 2 ani de la data savarsirii faptei.
Cum demonstrezi ca au trecut cei 2 ani?In majoritatea cazurilor,lucrarile se fac "la negru",asa ca nu exista acte.
Cu martori. Si cu facturi, chitante, bonuri de achizitionare a materialelor.
E adevarat,dar cine pastreaza bonurile in afara de cele care-ti trebuie pentru garantii?Mai raman martorii si aici depinde de vecini.
Si eu am facut o casa la negru si dupa 15 ani am declarat-o la primarie iar acum platesc impozit pe ea, doar ca nu am act de proprietate pe casa. Am dus 2 martori care au dat declaratie pe propria raspundere in fata secretarului primariei si gata.

Alte discuții în legătură

Exista prescriptie pentru constructia care nu respecta legislatia de urbanism? catinf catinf Buna ziua, Am cumparat o proprietate al carei vecin are toate constructiile la sub 60 cm de hotar, plus perete cu multe ferestre orientate catre proprietatea ... (vezi toată discuția)
Am sau nu nevoie de acord notarial? sneider sneider Buna seara! Am o problema care pana acum nu am gasit raspuns. Sunt proprietara la o casa mostenita de la tata, care are limita de proprietste la distanta de ... (vezi toată discuția)
Taxa regularizare autorizatie construire ion_raluca ion_raluca As dorii sa stiu ce procentaj se aplica pt calcularea taxei de regularizare pt locuinta (aceasta fiind prima locuinta a proprietarului) si ce procentaj se ... (vezi toată discuția)