avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare bani castigati in urma unui proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare bani castigati in urma unui proces

Buna ziua!
Doresc sa va intreb daca drepturile castigate in urma unui proces de catre o persoana, care, ulterior a decedat, pot fi ridicate de catre ceilalti membri ai familiei.
Uitati cum au stat lucrurile:
Tatal meu primea anual o suma de bani de la scoala la care lucra (alocati de Ministerul Educatiei) pentru a-si cumpara carti, fiind cadru didactic. In anul scolar 2009-2010 nu i s-au mai acordat acesti bani, iar cadrele didactice au dat in judecata Ministerul Educatiei pentru a-i recupera. Procesul a fost castigat de catre profesori abia in anul 2012, iar tatal meu a decedat acum un an (2011). Ceilalti membri ai familiei mai au dreptul sa primeasca acesti bani? Scolala unde a lucrat spune ca nu mai are dreptul familia la acesti bani, desi el a lucrat in anul scolar 2009-2010.
Ce lege as putea sa le spun ca incalca, daca nu-i dau acest drept familiei?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 00:07, 28 Aprilie 2012
toate drepturile cistigate si aflate in patrimoniul sau sunt transferate mostenitorilor. in baza certificatului de mostenitor puteti sa intrati in dosar fara nici o problema sau puteti incepe executarea silita a sentintei.
Art.167alin.2 C.mun. prevede ca, în caz de deces al salariatului, drepturile salariale datorate până la data decesului sunt plătite, în ordine, soţului supravieţuitor, copiilor majori ai defunctului sau părinţilor acestuia. Dacă nu există nici una dintre aceste categorii de persoane, drepturile salariale sunt plătite altor moştenitori, în condiţiile dreptului comun.
Revin cu o intrebare legata de aceasta problema. Scoala a promis mamei ca ii va da banii alocati pentru carti, numai daca are bonuri de carti din perioada in care traia tatal meu, altfel nu poate ea sa cumpere acum carti si sa dea bonurile pentru a arata cum s-au cheltuit banii primiti. Cum se poate rezolva acest caz? E clar ca daca banii au fost acordati dupa decesul tatalui (pentru ca s-a castigat procesul dupa decesul lui), nu puteu fi cheltuiti de tata inainte. Cum trebuie procedat in cazul acesta?
De fapt, problema expusa de scoala este alta .... tatal dvs cand traia trebuia sa-si cumpere carti , iar ulterior cand existau banii acesta trebuia sa duca bonurile pentru a primii banii ..
De obicei, primeau banii si apoi isi cumparau cartile. Pana la urma, inteleg ca mama nu are nici un drept sa beneficieze de ei?

Alte discuții în legătură

Fără program de vizita Enache Ana Enache Ana Ce as putea sa fac ca mama fostului meu soț sa nu imi mai caute copii la scoala si grădiniță cand ei nu au un program de vizita (vezi toată discuția)
Rog un raspuns de specialitate-ajutor financiar 100 euro cadre didactice LUMI1971 LUMI1971 Am o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie prin care cadrele didactice si-au castigat in instanta plata ajutorului financiar 100 euro pentru carti ... (vezi toată discuția)
Grila de salarizare in invatamant conf legii 221/2008 steluta bz steluta bz Am doua nelamuriri: 1) Incepand cu noiembrie 2009 (de cand am inceput aplicarea L221/2008), se mai acorda marirea de 1/25 fata de transa anterioara de ... (vezi toată discuția)