avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Societate care a accesat fonduri europene, poprire ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Societate care a accesat fonduri europene, poprire cont bancar

Buna ziua,
Va rog daca ma ajutati cu o problema: am accesat fonduri UE dar inainte de finalizarea proiectului am avut control (care s-a finalizat cu o decizie de impunere consistenta) si avem conturile blocate. Singurul cont nepoprit este contul prin care am facut tranzactii in cadrul proiectului cu EU. Problema mea este urmatoarea:
trebuie sa imi intre ultima transa din banii care imi sunt rambursati de UE iar banca nu vrea sa ma lase sa dispun de acesti bani decat daca fac dovada ca imi platesc un furnizor conform proiectului. Dar eu am platit tot si acum imi primesc banii inapoi (deci nu mai am ce furnizor sa platesc), bani pe care as vrea sa ii retrag ca si retragere creditare firma deoarece asociatul a creditat societatea. Este normal sa nu pot retrage banii atata timp cat contul nu este poprit? Daca da imi dati va rog o baza legala???
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariana_en , utilizator 23:12, 25 Mai 2012
Controlul s-a facut in legatura cu proiectul sau cu cererea de decontare?
Daca ati facut plata furnizorului,integral,faceti dovada achitarii facturilor.
ORDONANTA DE URGENTA Nr. 66 din 29 iunie 2011
privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute în obtinerea si utilizarea
fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora
Care este baza legala a sanctiunii mentionata in PV?
La control s-a constatat ca am lucrat cu 2 societati inactive (furnizori pt mine) si prin urmare mi-au fost scoase de la deductibilitate TVA-ul si cheltuiala. Controlul nu a avut legatura cu proiectul.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
animis, utilizator
Dovada achitarii facturilor o am insa ma intereseaza daca pot sa scot banii din banca?
Proprirea zic eu in principiu este pentru orice cont a societati. Nu cred ce se limiteaza la un cont specific. Normal se deschide un cont special pentru a primi bani din proiectele europene, dar bani ai societati tot este, si nu-i scutit de proprirea, ce se face asupra orice cont a societati. Banca in opinia mea are dreptate. Angajati oricum un avocat. Puteti sa sta de vorba cu executorul judecatoresc pentru a negocia, puteti sa va adresez la instanta pentru a contesta proprirea, si a trage responsabilitate asupra banca, etc, dar bani ai societati trebuie sa fie suficient pentru a plati datoriile de TVA inainte de tot.
animis a scris:
La control s-a constatat ca am lucrat cu 2 societati inactive (furnizori pt mine) si prin urmare mi-au fost scoase de la deductibilitate TVA-ul si cheltuiala.

Obligatiile de plata inregistrate pe baza actului de control le-ati achitat? Eu cred ca blocarea conturilor se datoreaza neachitarii acestor datorii.

Nu puteti scoate banii din acel cont, deoarece destinatia acestora este cu totul alta.



Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar ContSters153644 ContSters153644 In cazul in care societatea are datorie la o banca si SC are conturile poprite , se poate pune o suma de bani in acel cont mai mica decat datoria totala catre ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprirea de catre executor a diurnei...??? rogosz_radu rogosz_radu am fost executat de catre un executor judecatoresc in urma unei sentinte date de judecatoria Sibiu judecata de care habar nu aveam am aflat ieri de pe sit-ul ... (vezi toată discuția)