avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se mai poate face ceva?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se mai poate face ceva?

Am pierdut un proces -litigiu de munca- recurs -la curtea de apel ploiesti.Din cauza ca m-am blocat psihic nu mi-am putut sustine argumentele care nu erau putine si o parte din ele prevazute in constitutie ca si drepturi fundamentale -dreptul la munca, art.124-justitia se infaptuieste iu numele legi (soc. a negociat o hot. anterioara) .Nu am avut bani sa angajez un avocat soc avand . Cum mai pot eu actiona acum? Contestatie la hotarare,mers la inalta curte de casatie si justitie ,nu am nici cea mai vaga ideie.Trist este faptul ca prin mine isi vedeau reprezentate interesele si ceilalti colegi ,acum nici unul nemaiavand curaj sa ridice capul indiferent ce lear face soc. Sentita sa pronuntat vineri 28 .11.2008. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 30 Noiembrie 2008
Era bine daca formulati in scris Concluzii si astfel instanta ar fi putut sa aiba si punctul de vedere al dvs.
O alta [procedura nu mai aveti inafara celei de la CEDO.
Daca indepliniti conditiile legislatiei privitoare la ajutorul public judiciar, puteti solicita in scris desemnarea unui avocat, care sa verifice toate hotararile judecatoresti si sa va spuna daca aveti sanse mai departe.
La cererea de acordare ajutor, judiciar, anexati dovada veniturilor dvs.
Doamna avocat Stingaciu Doinita are dreptate, in termen de 6 luni de la data la care veti obtine hotararea Curtii de Apel, adresati-va CEDO, intrucat dvs. va referiti tocmai la respectarea drepturilor omului, drepturi care fac obiectul Conventiei Europene pentru Drepturile Omului!
In paralel, puteti formula contestatie in anulare sau revizuire; ambele sunt cai de atac extraordinare reglementate de Codul de Procedura civila, se introduc la Curtea de Apel si sunt limitate strict la motivele prevazute in art. 317, 318 si 322 Cod procedura civila.
Scrieti ca ceilalti colegi se bazau pe dvs. Nu aveti niciun coleg jurist care sa va ajute efectiv?
Nu toti sintem simpli muncitori iar faptul ca eu am dat-o in judecata se datoreaza in primul rand faptului ca nunmai lucrez in soc.respectiva aceasta concediindu-ma.Daca eu reuseam aveau curajul si ceilalti sa-si ceara drepturile.
In afara de vorba veche
"omul care se reprezinta singur are drept client un idiot"

Te-ai gindit ca poate nu ai dreptate si de aceea ai pierdut litigiul?

Trebuia sa ceri asistenta judiciara daca nu ai suficienti bani pentru aparare.
Mai ales ca ai atit de multi colegi care depindeau de rezultatul luptei tale juridice.

Nu puteau sa cotizeze si ei putin, sa contribuie la o lupta si in interesul lor?

Mai amuzante mi se par recomandarile cu recursul la instanta CEDO.

Daca doamna nu a avut suficiente fonduri sa isi angajeze un aparator pentru
5 minute de pledoarie la o instanta locala, cum poate sa construiasca
o aparare eficienta la Strasbourg?

Oricum, nu-ti pierde speranta. Dar putina realitate nu strica.
Exista asociatii de aparare a drepturilor omului care iti pot acorda asistenta gratuita.

Alberto Kurtyan

Daca ma adresez CEDO cererea se introduce la care instanta .Care este procedura?Iti trebuie musai avocat,nu?Este de asemenea necesara prezenta mea in strainatate? MULTUMESC

Alte discuții în legătură

Rog raspuns. ContSters87210 ContSters87210 In contencios, daca am pierdut la tribunal si curtea de apel, mai pot face recurs si la inalta curte de casatie si justitie, sau doar la c.e.d.o.? (vezi toată discuția)
Procura cedo taticu100 taticu100 Buna ziua! Suntem 114 persoane (creditori salariati ai unei societati in faliment), care dorim sa ne adresam CEDO. Am ales dintre noi un reprezentant. Am vrea ... (vezi toată discuția)
Proces cedo gabi_m_v gabi_m_v am lucrat la petrom si ne judecam din 2008 cu ei ptr muraturi , cota gaze si beneficiu.la brailam castigat iar la gl am pierdut.cum procedam ptr ... (vezi toată discuția)